Ottosson: "Enorm glädje"

25 januari 2020 22:24

Läs vad Axel Ottosson tänker om återkomsten i Björklöven och vinsten mot Karlskrona


-Det var grymt skoj att vara tillbaka och alltid lite speciellt med en första match. Det var skönt att få den avklarad med en vinst direkt.

Vad tänker du kring presentationen av dig innan matchen?

-Jag blev lite ställd och hade inte koll på att jag skulle bli det. Det var häftig och någonting jag kommer att ta med mig resten av livet. Jag tänkte att jag åker och tackar lite men sen fortsatte publiken även när jag åkte tillbaka, det var riktigt coolt!

Hur ser du på inledningen av matchen?

-Det får ett litet slumpmål tycker jag och vi krigar på för att hitta en kvittering. Efter kvitteringen hanterar vi matchen väldigt bra och får den lite dit vi vill och kan styra den på ett bra sätt. Vi gör en bra tredje period och det var inget snack om att vi skulle vinna matchen.

Kvitteringen som du nämner kom från din klubba. Hur gick tankarna när du gjorde målet?

-Det var mycket känslor som kom efter målet, det var glädje och allt möjligt som sprudlade i kroppen. Det var roligt att få sätta första målet så man har det överstökat. Nu kan man bara fokusera på nästa match.

Hur kändes det efter matchen?

-Det var en enorm glädje och det var roligt att få spela igen i Umeå framför alla fans.

Innan matchen var du inne på att du är en bättre hockeyspelare nu men att kanske självförtroendet fått sig en törn. Hur viktigt var det där målet tror du?

-Senaste säsongen i Björklöven så studsade mycket puckar med mig och jag hade bra självförtroende, jag har inte haft det på ett tag. Därför var det skönt att få göra mål och bygga vidare på det. Förhoppningsvis ska jag få tillbaka ännu mer självförtroende och utvecklas ännu mer.

Hur mycket underlättade det att få spela med din gamla kedjekamrat David Lindquist?

-I och med att jag bara hann träna en gång innan matchen underlättade det mycket att få spela med David Lindquist. Jag visste att jag skulle få passningen där innan målet och han hade full koll på vart jag var. Jag vet hur han spelar och hur jag ska hitta honom. Jag kan nog vakna mitt i natten och veta var Linkan är på banan.