Hutchings tvåmålsskytt
Publicerad: 2020-01-03
Det blev en klar seger med 5-1 i kvällens toppmöte i HockeyAllsvenskan

Stärkta av ett par tidiga powerplay var det Björklöven som tog ett rejält grepp i matchens inledning. Tim Juel i bortamålet fick göra flera bra räddningar för att hålla sin nolla intakt. Skyttekungen Fredrik Forsberg stack upp i ett kontringsläge när det blev spel fem mot fem igen men Joe Cannata klarade.

Björklöven skapade ett jätteläge då Tyler Vesel fick halva målet öppet i ett två-mot-ett anfall men Juel bjöd på en jätteräddning efter en lång sidledsförflyttning.

Hemmalaget fick också en tredje chans att spela fem mot fyra kort efter halva perioden gått men inte heller denna gång fick man hål på Juel. Det krävdes istället ett BIK-powerplay för att Brian Cooper skulle sätta 1-0 för Björklöven. Cooper bröt ett uppspel i Karlskogas powerplay och avslutade i Juels vänstra kryss.

Björklöven fortsatte att trumma på och Zach Palmquist och Justin Crandall var nära att utöka ledningen vid varsitt tillfälle. BIK Karlskoga var inte ofarligt i sina kontringar men 1-0 stod sig perioden ut. Skotten i perioden 18-7.

Björklöven fick chansen att spela fem mot fyra i början av andra perioden också. Hemmalaget bjöd fortsatt på bra spel och skapade många skottlägen men utan att få dit pucken i powerplay. BIK Karlskoga stack upp i en motattack när de blivit fulltagligt men skottet från Wilhelm Westlund räddades av Joe Cannata.

Efter det att Björklöven rett ut ett boxplay kunde Alex Hutchings sätta 2-0. Oliver Larsen fick en bra passning från Tyler Vesel, gled in i mitt i slottet och hittade Alex Hutchings som fick helt öppet mål vid den bortre stolpen.

Björklöven kunde också utöka till 3-0 genom Alexander Wiklund som därmed gjorde sitt fjortonde mål för säsongen. Efter ett längre anfall kunde Wiklund styra in Fredric Anderssons skottpassning. Slutdelen av perioden bjöd på ett par lägen åt båda håll men utan ytterligare mål. Skotten i perioden 9-7.

Alexander Wiklund checkade till sig pucken direkt i tredje perioden och kunde sånär göra 4-0. I spel fyra mot fyra kom istället fyran för hemmalaget då Zach Palmquist följde med i ett anfall och avslutade lågt till vänster om Tim Juel. Björklöven utökade till 5-0 i en spelvändning då Alex Hutchings, med sitt andra mål för kvällen, fick ett läge mitt i slottet, serverad av Zach Palmquist.

BIK Karlskoga kunde sätta en reducering efter att Björklöven missat rejält i ett uppspel. Fredrik Forsberg fick ett friläge som Joe Cannata räddade men Forsberg kunde sätta sin egen retur och därmed göra mål nummer 20 för säsongen. Trots en del chanser under slutdelen av matchen stod sig 5-1 perioden ut. Skotten i tredje perioden 10-10, totalt 37-24.

För Björklövens del väntar en bortaturné med matcher mot AIK och Västervik onsdag och fredag nästa vecka.