Wallson: "Ikväll hittar vi den vägen"

18 september 2020 19:55

Hans Wallson kommenterar kvällens seger mot Timrå i SCA-cupen


-Timrå startar bättre än oss och är betydligt piggare i benen och får tryck på oss. Vi tar oss igenom matchen, tar matchen framåt och håller oss kvar efter första. Därefter blir vi starkare och starkare och tar över matchen ju längre den går. Det är väldigt mycket powerplay och boxplay vilket gör matchen lite förryckt. Starkt av grabbarna att hitta en väg att vinna även när spelet inte riktigt fungerar. Så är det ju också under en hockeysäsong och ikväll hittar vi den vägen.

Hur ser du på att ni även denna match har det lite tungt i första perioden?

-Vi är där vi är i en process och ibland är det tungt i första och ibland är det tungt i tredje eller andra. Det är försäsong och vi jobbar och bygger hela tiden för att hitta en stabilitet över 60 minuter. Där är vi inte riktigt ännu men vi har fortfarande tid på oss och vi jobbar på det varje dag. Sen är det starkt av oss att återigen jobba oss in i matchen och ta över och vinna. Det är en enorm styrka i gruppen att inte bli stressad. De nya killarna som kommit gör det fantastiskt bra och tror på vår struktur som vi vill ha i spelet. Vi har saker och ting att utveckla naturligtvis och det vore konstigt om vi inte hade det vid den här tidpunkten.

Vilka tycker du stack ut i Björklöven den här matchen?

-Det är många som jobbar hårt i laget framförallt, sen är Grundström och Steen såklart bra. Selin fick komma in där när Liss fick matchstraffet och gör det bra. Wille Eriksson och Pontus Andreasson är fantastiskt bra igen och det är otroligt roligt att se. Ska jag lyfta några spelare så är det de fem.

Hur laddar ni för morgondagens match mot Mora?

-Jag och Robert Lahti ska se Modo-Mora nu klockan 20.00, det är våran laddning. Grabbarna kör middag och kvällsfika och sömn och sen är det full laddning för Mora imorgon.