Seger mot Almtuna
Publicerad: 2022-10-26
Det blev seger med 4-1 i kvällens hemmamatch mot Almtuna

Björklöven kunde utnyttja kvällen första numerära överläge till att ta ledningen med 1-0. Jacob Andersson satte pucken i nät bakom en skymd Viktor Andrén i Almtunamålet. Perioden var ganska chansfattig men det var Björklöven som stod för de farligaste lägena. Skotten i perioden 8-7.

Almtuna inledde den andra perioden bäst och man kunde också kvittera efter sju minuter. Valdemar Johansson avslutade själv när Almtuna kom i ett två-mot-ett läge. Med fyra minuter kvar av perioden fick Oliver Johansson göra sitt första mål i Björklöventröjan. Framspelningen elegant från Carl Holmner-Härgestam. Skotten i andra perioden 8-6.

Den tredje perioden förflöt utan allt för många klara lägen och Björklövens två chanser att spela numerärt överläge lämnade en hel del övrigt att önska. I efterdyningarna av den andra utvisningen kunde Gustav Possler ta till vara på en retur efter skott från Jacob Andersson och med sitt tredje mål för säsongen ge Björklöven en tvåmålsledning. Minuten senare utökade Björklöven till 4-1 då Oliver Johansson i den pigga nykomponerade ungdomskedjan gjorde sitt andra mål i matchen. Skotten i tredje perioden 11-6, totalt 27-19.

Björklöven spelar sin nästa match på fredag då man möter Mora på bortais.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.