Dansk landslagsman ansluter

9 maj 2019 13:00

Backen Oliver Larsen är klar för säsongen 19/20


Den 20-årige danske rightbacken Oliver Larsen är klar för spel i Björklöven de två nästkommande säsongerna. Larsen kommer närmast från spel i IK Pantern där han under förra säsongen gjorde 17 poäng på 51 grundseriematcher.

-Oliver Larsen är en stabil tvåvägsback som har styrkor i såväl defensiven som offensiven. Han är stor och rejäl men är ändå rörlig. Han är ung och driven och därför har vi skrivit ett tvåårskontrakt med honom då vi verkligen tror att han kommer ta ytterligare steg här i Björklöven och vara en producerande spelare, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Den storväxte backen debuterade säsongen 17/18 i danska landslaget och totalt har det blivit åtta seniorlandskamper samt ett stort antal juniorlandskamper.

-Det känns mycket roligt att komma till Björklöven och jag har hört väldigt positiva saker om staden och laget. Jag hoppas kunna bidra med ett snabbt och bra passningsspel och kunna använda mitt skott i offensiven, säger Oliver Larsen som är mitt i förberedelserna med danska landslaget inför VM i Slovakien.

Vi hälsar Oliver välkommen till Umeå och Björklöven.