Färga världen gröngul
Publicerad: 2021-04-18
Motflyt, falska anklagelser, snötyngda tak och skador. Men nu står vi här, trots allt. Vi är i hockeyallsvensk final och du och alla vi miljoner gröngula supportrar kan göra skillnad.

Hur? Tyvärr kan vi inte heller nu fylla A3 Arena eller samla en större mängd supportrar på ett enskilt ställe. Men vi vill att grabbarna i laget ska känna vårt fulla stöd, inte bara i Umeå, utan runt om i Sverige och världen. Vi vill samtidigt passa på att bygga gemenskap och skapa igenkänning, så att alla som håller på Björklöven känner sig som en del av en större rörelse.

Därför riktar vi nu en uppmaning till alla supportrar – från norr till söder, från väst till öst – att under hela finalspelet ta fram och visa upp de rätta färgerna. Knyt fast din Lövenflagga på balkongen, så att grannarna ser. Bär din halsduk med stolthet. Gör en gröngul avatar till ditt Facebook- och Instagramkonto. Pynta brevlådan i grönt och gult. Sätt färg på vardagen och bär matchtröjan. Sätt fast din Björklöven-dekal på bilen. Matcha den gula skjortan med den gröna slipsen. Och heja uppskattande när du ser någon annan som visar upp sina gröngula sidor.

Om du dessutom filmar eller fotar din insats, gärna tillsammans med dig själv, och lägger ut bilden på Instagram och/eller Twitter med hashtaggarna #derättafärgerna samt #björklöven är du med och tävlar om fem exklusiva supporterkit.

Det är många år sedan vi var fyra segrar från en plats i SHL, så ta tillvara på möjligheten och gör ditt för att visa ditt stöd för Björklöven och de spelare som slitit hårt för att komma hit.

Tack för att du bidrar till att smycka världen i de rätta färgerna!