Inför matchen mot HV71
Publicerad: 2021-12-08
Ikväll väntar match på bortais mot HV71

Björklöven tog sin femte raka seger när man i den senaste matchen i fredags mot Tingsryd vann efter förlängning med 3-2. En tidig ledning med 2-0 byttes med bara knappa minuten kvar av den tredje perioden till ett oavgjort resultat när Tingsryd med utplockad målvakt lyckades få in en kvittering. Mattias Nörstebö avgjorde sedan med säsongens första mål i förlängningen. Björklöven är trea med 47 poäng på 22 matcher. Ikväll spelas den första av tre raka bortamatcher.

HV71 som inledde säsongen med att vinna i princip alla matcher de spelade kommer till kvällens match med fyra raka förluster. Det innebär att man just nu ligger tvåa i tabellen på 48 poäng, poängen bakom MoDo men med en match mindre spelad.

Björklöven och HV71 har mötts en gång tidigare under säsongen. Matchen i Winpos Arena slutade 6-2 efter storspel av Claes Endre i målet.

I Björklöven är det Axel Ottosson och Alexander Wiklund som gjort flest poäng med tjugo vardera. Christopher Bengtsson är målbäst med tio fullträffar.

I HV71 är det forne Björklövenspelaren Tyler Vesel som leder poängligan på 26 poäng. Fredrik Forsberg följer på 23 poäng.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.