Seger mot AIK
Publicerad: 2023-02-24
Det blev seger med 5-1 i kvällens bortamatch mot AIK

Det var ett effektivt Björklöven som ikväll besegrade AIK med 5-1 på Johanneshov. Maxime Fortier satte 1-0 efter fyra minuter och Alexander Wiklund dubblade bortaledningen genom att kliniskt avsluta ett friläge i spel fyra mot fem i nät.

I mittperioden kunde Joel Mustonen sätta 3-0 i slutet av Björklövens första numerära överläge. Scott Pooley kunde sedan göra 4-0 då han frispelades av Nick Schilkey.

Björklöven kontrollerade matchen väl i den tredje perioden och med tre minuter kvar kunde också Gerry Fitzgerald göra 5-0 i powerplay. Joona Voutilainen fick dock inte hålla sin nolla utan med knappa två minuter kvar kunde AIK sätta en reduceringspuck och fastställa slutresultatet till 5-1. Skotten i matchen 38-17 i hemmalagets favör.

I och med segern tar Björklöven över serieledningen i avvaktan på att MoDo spelar sin match senare ikväll. Björklövens nästa match spelas på söndag då Vita Hästen väntar i Norrköping.