Förlängningsseger
Publicerad: 2021-12-03
Det blev seger med 3-2 mot Tingsryd

Björklöven inledde kvällens hemmamatch mot Tingsryd bäst och man kunde också ta ledningen i spel fem mot fyra sju minuter in i den första perioden. Gerry Fitzgerald målskytt för nionde gången den här säsongen. I en snabb spelvändning kunde man också utöka till 2-0 då Alexander Wiklund hittade rätt i sin återkomst efter ett par matchers frånvaro. Skotten i den första perioden 17-9.

Den andra perioden var jämnare spelmässigt och präglades av en hel del slarv och felpassningar. Gerry Fitzgerald var nära att bli tvåmålsskytt men Carl Hjälm räddade friläget. Med knappa tre minuter kvar av mittenperioden fick Tingsryd chansen att spela fem mot fyra och med bara tretton sekunder kvar av powerplayspelet reducerade man via ett direktskott från Allan Mc Shane. Skotten i perioden 11-8.

Tingsryd jagade en kvittering i den tredje perioden och Joona Voutilainen fick visa prov på sin skicklighet. Björklöven var inte ofarligt i sina spelvändningar men något ytterligare mål blev det inte trots flera fina chanser. Med bara minuten kvar av tredje perioden kunde Tingsryd med utplockad målvakt få in 2-2. Matchen därmed till förlängning. Skotten i perioden 7-15.

Förlängningen inleddes avvaktande men till slut tog Christopher Bengtsson fart. Bengtsson spelade fram Mattias Nörstebö som kunde göra sitt första seriemål i Björklöventröjan. Skotten totalt 37-32.

Det senaste kring Björklöven får ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på onsdag då HV71 står för motståndet på bortaplan.