Inför matchen mot MoDo

26 november 2022 16:36

Ikväll väntar match mot MoDo på bortais


Björklöven fortsätter en intensiv matchvecka med match mot MoDo ikväll. Veckan har så här långt resulterat i segrar mot Vita Hästen i onsdags och igår mot AIK. Gerry Fitzgerald och Maxime Fortier med två mål vardera mot AIK och Viljami Juusola och Elliot Ekefjärd med premiärmål för säsongen. Björklöven ligger tvåa i en haltande tabell.

MoDo leder serien och man vann igår mot Mora på bortais. Theodor Niederbach, inlånad från Rögle, gjorde två mål direkt för MoDo.

Nick Schilkey leder fortsatt den interna poängligan med sina 27 poäng. De 16 mål han gjort innebär också ledning i HockeyAllsvenskans skytteliga. Scott Pooley följer i Björklövens poängliga på 21 poäng och därefter hittar vi gårdagens tvåmålsskytt Gerry Fitzgerald, 19 poäng.

I MoDo är det backen Pontus Näsén som gjort flest poäng. Näsén leder också HockeyAllsvenskans poängliga på 28 poäng. Målbäst i MoDo är Josh Dickinson med elva fullträffar.

Björklöven och MoDo har mötts en gång tidigare i säsongens grundserie. Mötet i Winpos Arena slutade med seger för Björklöven med 5-1.

Nedsläpp ikväll klockan 20.45 i Hägglunds Arena.