Hemvändaren stannar

27 mars 2020 14:50

Axel Ottosson blir kvar i Björklöven över kommande säsong


Björklöven har skrivit kontrakt med Axel Ottosson över säsongen 20/21. 23-årige Ottosson återvände till moderklubben Björklöven i januari efter att ha spelat knappa två säsonger i SHL.

-Jag tycker att Axel visade under den korta tid han var hos oss förra säsongen att han är en toppspelare i ligan. Jag är glad att han väljer att fortsätta på den inslagna vägen i Björklöven kommande säsong. Precis som alla andra är han riktigt revanschsugen, därför känns det extra kul att få med honom på tåget, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Ottosson hann med 15 matcher och 12 poäng i Björklöven efter återkomsten innan säsongen stoppades i finalspelet mot Modo. Totalt har det blivit det blivit drygt 100 matcher i HockeyAllsvenskan och lite mer än 130 matcher i SHL för den snabbe centern.

-Det känns jättekul att fortsätta i Björklöven. Det har varit några jobbiga veckor och jag kände att det inte var på det viset jag ville avsluta säsongen. Jag har bestämt för att fortsätta här hemma i Umeå och ta upp Björklöven till SHL. Det är mitt och lagets mål och det vi kommer att sträva efter, säger Axel Ottosson.