Peter Brännström ny tränare i Björklöven Dam

29 maj 2017 16:00

Björklöven har idag kontrakterat Peter Brännström som sportchef och tränare för damlaget.


Kontraktet är skrivet på ett år och Peter kommer närmast från Leksand där han tränat damlaget i division 1 samt Leksands damjuniorer.

– Peter är en välutbildad hockeytränare med en gedigen bakgrund som ledare och ett stort intresse för att utveckla människor. Jag tror att han kommer passa bra i rollen som sportsligt ansvarig för vår damhockeyverksamhet, säger Björklövens VD, Joakim Gustafsson.

46-årige Brännström kommer från Överkalix men har god kännedom om Umeå.

– Jag gick på universitet i Umeå för länge sedan så jag känner till staden och jag trivdes väldigt bra då.

Förrutom uppdrag som hockeytränare i Österåker, Djurgården och Leksand har Peter ett stort intresse för ledarskap. Att utveckla människor är något som ligger honom varmt om hjärtat och när han får frågan om hur han är som ledare återkommer han till ord kring en tillåtande miljö där det gäller att våga för att lyckas.

– Jag gillar positiv förstärkning. Spelare som gör misstag är de första som vet om det och då behöver de inte höra det från mig när de kommer till båset. Eller ute på isen. Man måste våga försöka. Vågar man inte så knyter det sig och det hämmar det konstruktiva, berättar Peter och fortsätter.

- Jag är mån om att spelarna måste våga testa och misslyckas hellre än att säkra hela tiden. Våga prova. Det lyckas bättre i en tillåtande miljö. Alla ska ha respekt för alla i gruppen, ledare som spelare. Man behöver inte älska varandra men man måste respektera varandra. Tävlingar är bra men framförallt ska drivet vara att vinna mot sig själv. Slå personbästa. Jag vill jobba för samhörighet, delaktighet och ömsesidig respekt.

När vi kommer in på vad han vill uppnå i Björklöven och vilka mål som kortsiktigt ska sättas så vill han bromsa upp lite.

– Det är klart att föreningen har ett mål att nå SDHL 2020 och det är givetvis något vi ska jobba emot. Kortsiktigt måste jag lära känna spelarna och hitta de kvaliteter som finns och utifrån det landa i hur vi ska spela. Givetvis ska vi försöka nå kvalet till SDHL igen men som sagt jag måste skapa en bild av truppen för att kunna sätta realistiska delmål.

Peter har tillsammans med Björklöven inlett arbetet med att bygga organisationen runt laget. Inom kort kommer han även att samla laget och presentera sig och sina tankar samt samla in lagets förväntningar.

– Vi kommer köra igång med gemensamma träningar med fokus på både styrka och kondition. Förhoppningen är att det blir några lag till i serien nästa säsong så det blir fler matcher. Det är ju ändå matcherna man tränar för att få spela.