Ny forward klar

7 maj 2018 14:00

Björklöven har kontrakterat forwarden Alexander Wiklund


Piteåbördige Alexander Wiklund, som nu gör flytten till Umeå och Björklöven, gjorde 24 poäng (13+11) på 52 matcher för Västervik i HockeyAllsvenskan under den avslutade säsongen. Wiklund bidrog även med åtta poäng (3+5) på tio matcher i kvalserien till HockeyAllsvenskan där Västervik räddade sitt allsvenska kontrakt.

– Alexander har en tydlighet i sitt spel som passar väl in och spelar alltid för det vi bär på framsidan av bröstet. Han gör sig själv till en tillgång sett över hela isen med kapaciteter som gör honom till ett offensivt hot, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

Efter spel i Piteå och Luleå under juniortiden gjorde Wiklund en utflykt till Nordamerika där han spelade juniorhockey i Cilliwack Bruins i WHL. Efter hemkomsten till Sverige har det blivit närmare 300 matcher i HockeyAllsvenskan samt två säsonger med Karlskrona i SHL.

– Jag är ju från norr så man har alltid blickat norröver och i synnerhet mot Björklöven. Laget har förutsättningar att göra något bra och är ett lag som siktar uppåt med grymma fans. Det har alltid funnits i bakhuvudet att det skulle vara kul att spela för Björklöven. Med ett tvåårskontrakt får man var med på en resa där man kan vara med och bygga tillsammans med laget, säger Alexander Wiklund om möjligheten att få spela de närmaste två säsongerna med Björklöven.

Kontraktet med Wiklund löper över två säsonger.

Vi välkomnar Alexander till Umeå och Björklöven.