Fagervall efter Pantern

23 januari 2019 22:37

Joakim Fagervall analyserar matchen mot Pantern


– Jag tycker att den första perioden är okej men sen är det en ganska dålig hockeymatch resten av matchen. Den här gången får vi medstuds med oss och får en sånt där mål som vi fått emot oss i många matcher. Jag hoppas
att det kan vara en vändning för oss och att vi kan få lite med oss i fortsättningen. Dessutom ger oss Mattias Pettersson chansen att ta poäng i och med att han räddar de frilägen som han ställs inför. Det är han som tar poäng åt oss idag.

Två mål i powerplay blev det också, hur ser du på målen?

– Första målet i powerplay är riktigt snyggt och det var väldigt skönt att Oskar Stål Lyrenäs kunde sätta den pucken. Sen tycker jag att Kristoffer Söders mål i 4 mot 3 var riktigt snyggt det med.

Vad ser du som mindre bra i matchen?

– Spelvändningarna som vi fick emot oss och de tappade puckarna och ovarsamheten kring linjerna måste vi slipa bort. Vi möter ju ett glödhett Västerås på fredag. Vi måste bli starkare på pucken och inte slarva
med puckinnehavet i matchen.

Vad tar du med dig hem till Umeå från matchen?

– Första perioden och att vi vinner matchen. Vi kommer ju tyvärr från övertidsförluster och annat den senaste tiden så det var vinsten som var viktigast.