J20: Seger och förlust i helgen
Publicerad: 2019-02-04

Björklöven J20 fick med sig fyra poäng från helgens matcher

Björklöven förlorade lördagens match mot Kiruna efter förlängning. Matchen inleddes med att William Magnusson gjorde sitt sjuttonde mål för säsongen och gav Björklöven ledningen med 1-0. Kiruna kvitterade kort därefter men Robin Johansson gav Björklöven ny ledning.

Den andra perioden bjöd på två mål då Kiruna först kvitterade innan Linus Nilsson gjorde 3-2 för Björklöven.

Kiruna vände på steken genom ett tidigt 3-3 mål och en ledningspuck 2.34 före tredje periodens utgång. En stark Björklövenforcering med utplockad målvakt gav en sen kvittering med bara 14 sekunder kvar då Victor Holmberg hittade rätt.

I förlängningen tog det bara en minut innan Simon Ylipää avgjorde för Kiruna med sitt andra mål i matchen. Skotten i matchen 38-19.

I söndagens möte med Kalix var Björklöven överlägset. Skottstatistiken 58-21 och slutresultatet 11-2.

Emil Norberg och Linus Nilsson inledde målskyttet i den första perioden. William Magnusson och Axel Lundgren utökade i mittenperioden innan Kalix kunde göra ett reduceringsmål. Daniel Forsberg satte 5-1 innan andra perioden var slut.

I den tredje perioden gjorde Björklöven mål med jämna mellanrum och gick fram till 11-1, bland annat efter ytterligare ett mål av William Magnusson. När Magnusson assisterade till Axel Lundgrens 11-1 innebar det poäng nummer 50 på 21 matcher för poängligeledaren i J20 Elit Norra.

Med sex omgångar kvar av grundserien i J20 Elit Norra leder Björklöven fortsatt serien med tre poängs marginal till Piteå. Nästa helg möter Björklövens just serietvåan Piteå på lördagen och SK Lejon på söndagen.