Tre poäng mot AIK
Publicerad: 2019-10-11
Björklöven höll nollan och vann mot AIK med 2-0 på bortaplan

Björklöven startade matchen klart bäst och tryckte tillbaka hemmalaget. När det sedan blev spel fyra mot fyra skulle ledningspucken också komma. En avvaktande utvisning på hemmalaget gjorde att Löven fick ett par sekunder i fem mot fyra i anfallszonen och August Tornberg kunde pricka in sitt första mål för säsongen, efter en förtjänstfull skymning framför målet av Alexander Wiklund.

En stund efter powerbreaket åkte Björklöven på en utvisning och numerärt underläge väntade. Björklöven fortsatte dock att agera lugnt och klarade av de två minuterna utan några bekymmer. Men precis när bortalaget blev fulltaliga så fick AIK ett jätteläge i slottet, men Joe Cannata klarade.

Drygt 14 minuter in på perioden slarvade Björklöven i speluppbyggnaden och bjöd AIK på ett dubbelläge, men Cannata klarade återigen. 0-1 stod sig också perioden ut. Skotten i första perioden 6-7.

Björklöven drabbades av en tidig utvisning i den andra perioden, men även det boxplayet klarade man av galant. Men bara ett par minuter senare åkte man ut igen och nytt numerärt överläge för hemmalaget. Men AIK fick inte alls sitt numerära överläge att fungera och det var istället Björklöven som fick den bästa chansen under de två minuterna när Wiklund fick ett bra läge, men skottet utanför.

Mitt i perioden fick Björklöven ett bra läge när de kom två mot en. Wiklund hittade över till Sebastian Selin, men skottet precis över. Sedan fick bortalaget chans i numerärt överläge, men lyckades inte skapa någonting nämnvärt. Ett par minuter senare spelade Pontus Andreasson fram till William Eriksson som fick ett fint läge, men skottet över. Även om AIK ibland skapade tryck och vaskade fram några halvchanser så var det Björklöven som skapade de vassaste chanserna, men Johannes Jönsson i hemmamålet stod för ett par fina räddningar och 0-1 såg länge ut att stå sig till periodvilan. Men i ett sent powerplay så hittade Alex Hutchings nätet med bara 0.3 sekunder kvar av perioden, efter ett fint samarbete med Justin Crandall och Fredric Andersson. 0-2 på tavlan efter två perioder spelade. Skotten i andra perioden 2-12.

Den tredje perioden inledde Björklöven klart bäst. De hade flera långa anfall där de ofta vann tillbaka pucken tidigt och inte gav AIK något utrymme alls. Hemmalaget skulle dock få ett bra läge efter ett bra backskott som det blev retur på, men Cannata var snabbt där och avvärjde. 9.40 in i perioden fick Björklöven på nytt chans i numerärt överläge. Men AIK agerade bra i sitt boxplay och 2-0 stod sig alltjämt. Redan med fyra minuter kvar tog AIK ut sin målvakt för att spela sex mot fem, men Björklöven lyckades hålla undan och matchen slutade 0-2 till Björklöven som tog sin åttonde seger på nio matcher. Skotten i tredje perioden 8-6, totalt 16-25.