Crandall tvåmålsskytt
Publicerad: 2019-08-31
Det blev seger med 4-2 mot Mora i dagens avslutande match i SCA-cupen

I dagens avslutade match i SCA-cupen fick Björklöven omgående chansen att spela fem mot fyra och också fem mot tre i dryga halvminuten. Utdelningen uteblev och istället var det Mora som fick testa på powerplay efter det att Brian Cooper och Niki Petti hade en privat uppgörelse i samband med att Alexander Popovic fick ett tvåminutersstraff. Inte heller Mora lyckades utnyttja sitt numerära överläge. Skotten i den mållösa förstaperioden 14-12 i Björklövens favör.

När Mora i mittenperioden fick en ny chans att spela fem mot fyra hade man stora problem att få till ett ordnat spel. Mot slutet av tvåminutersutvisningen kunde ändå skicklige backen Viktor Amnér hitta rätt bakom en skymd Joe Cannata i Björklövenmålet och ge Mora ledningen med 1-0. Björklöven replikerade omedelbart då Justin Crandall fick sätta pucken i nät efter ett snyggt anfall och ett snyggt avslut där Brian Cooper och Alex Hutchings serverade Crandall. Samme Crandall kunde också ge Björklöven ledningen i powerplay dryga två minuter före mittenperiodens slut. Oliver Larsen hittade med ett långt uppspel Alex Hutchings som spelade pucken vidare till Crandall som också denna gång elegant förvaltade sitt friläge. Skotten i andra perioden 16-9.

Moras back Kristoffer Gunnarsson satte kvitteringspucken dryga fyra minuter in i tredje perioden via ett backskott från offensiv blålinje. Björklövens redde kort därefter ut ett boxplay då Oliver Larsen utvisades för en fasthållning och bara halvminuten senare hittade David Lindquist nätmaskorna bakom Olof Lindblom i Morakassen. Assist från Alex Hutchings för tredje gången idag. Slutdelen av matchen blev dramatisk då Mora fick spela i numerärt överläge samt tog ut målvakten. Björklöven kunde reda ut stormen via tappert kämpande och uppoffrande jobb och Brian Cooper punkterade matchen då han satte pucken i den tomma Moraburen. Skotten i tredje perioden 4-16, totalt 34-37.

SCA-cupen avslutas med Modo-Timrå som i skrivande stund inte är slutspelad.

För Björklövens del väntar en träningsvecka innan det är dags för match mot Vännäs i Vännäs Ishall på fredag.