A3 Arena stängd
Publicerad: 2021-01-22
Det ovanligt stora snöfallet som skett på mycket kort tid påverkade taket på A3 Arena i så stor omfattning att kommunen beslutat att stänga hallen under fredag morgon. Beslutet gäller tillsvidare.

Efter nattens stora snöfall och drivbildning uppmärksammades tecken på att konstruktionen sviktar. Utifrån genomförda kontroller bedömdes att hallen behövde stängas.

-Vår säkerhetsansvarig, fastighetsförvaltare och drifttekniker har genomfört en första undersökning av takkonstruktionen. De gjorde då bedömningen att det kan finnas risk för att taket tar ännu större skada under trycket av den stora snömängden.

-I det här läget måste vi prioritera säkerhet. Stängningen är en nödvändig åtgärd för att förebygga att ingen kommer till skada, säger kommunens Fastighetschef Karin Isaksson.   Just nu koncentreras resurser på att skotta snön från taket så fort som möjligt. 
Som en direkt åtgärd lyftes den ca 5 ton tunga Jumbotronen ner från taket för att avlasta konstruktionen omedelbart. Under dagen kommer ytterligare besiktning av anläggningen att ske för beslut om ytterligare åtgärder är nödvändiga. När dessa besiktningar slutförts kan beslut fattas om när arenan åter kan öppnas.

-Mycket olyckligt att detta inträffar nu med det läge vi har. Säkerheten går först så det är det viktigaste i nuläget, säger Björklövens VD Anders Blomberg.