J20: Vinst mot SK Lejon
Publicerad: 2018-11-12

Björklöven besegrade SK Lejon med 7-1 på söndags eftermiddagen

Björklöven behövde dryga 16 minuter på sig i den första perioden innan man kunde ta ledningen i matchen. Hampus Asplund var den som blev målskytt. Med dryga halvminuten kvar av perioden gjorde Filip Wiberg sitt elfte mål för säsongen och såg till att Björklöven gick till pausvila med en 2-0 ledning. Skotten i perioden 13-7.

I den andra perioden kom målen med jämn takt för Björklöven. Axel Lundgren gjorde både 3-0 och 4-0 innan halva matchen var spelad. Därefter utnyttjade William Magnusson en möjlighet på straff och Samuel Haapala gjorde påpassligt 6-0 med bara fem sekunder kvar av den andra perioden. Skotten i perioden 11-5.

I den tredje perioden föll två mål. Först gjorde Albin Holmgren Björklövens sista mål i matchen till 7-0 innan SK Lejon kunde tröstmåla till 7-1 vilket blev slutresultatet. Skotten i perioden 10-10 och sammanlagt 34-22.

Björklöven befinner sig fortsatt på andra plats i tabellen efter segern. Man är en poäng bakom Sundsvall.

Nästa match för Björklöven spelas mot AIK-Hockey Härnösand nu på onsdag i Härnösand. Matchstart 19.30.