Förlust mot Modo
Publicerad: 2019-08-28
Det blev förlust med 5-2 mot Modo när SCA-cupen inleddes ikväll

Den första periodens första halva stördes av flertalet utvisningar där special teams var det vanliga och spelet fem mot fem var undantaget. Lagen skapade några lägen var utan att få utdelning.

Efter att Modo skapat ett jätteläge kom istället en spelvändning där Oskar Stål-Lyrenäs kunde bryta in från högerkanten och avsluta sitt friläge med att retfullt sätta pucken mellan Hanses ben till 0-1.

Modo var nära en kvittering direkt efter Björklövens ledningsmål men Henrik Björklunds skott träffade stolpen bakom Joe Cannata. Björklöven kunde istället utöka sin ledning då Hardy Häman-Aktell sköt en fladderpuck som hittade in bakom Hanses i hemmamålet. Skotten i första perioden 9-8.

Modo kunde omgående i den andra perioden sätta en reduceringspuck då Patrik Karlkvist styrde in Oskar Hedmans skott från blålinjen. Lagen bytte chanser med varandra ett tag därefter innan Modo kunde göra 2-2 i spel fem mot fyra. Anton Öhman sköt och Kim Rosdahl styrde.

Kort efter kvitteringen kunde Modo också ta ledningen då Patrik Karlkvist plockade upp en egen retur efter att han styrt ett backskott framför Cannata. Perioden avslutades med att Alexander Deilert fick matchstraff för en armbågstackling. Modo fick spela fyra av sina fem minuter i powerplay under andra periodens slutskede men utan att kunna utöka sin ledning. Skotten 13-7.

Modo inledde den tredje perioden bäst och Joe Cannata i Björklövenmålet fick göra ett par kvalificerade räddningar bland annat då Mattias From kom fri. Halvvägs in i perioden kom dock 4-2 då From fick sitt andra öppna läge för perioden och hittade nätet. Kort därefter misslyckades Björklöven att utnyttja ett tre mot ett läge och istället gjorde Mattias From sitt andra mål för kvällen till 5-2 . Björklöven lyckades inte komma närmare i målprotokollet och slutsiffrorna skrevs till 5-2. Skotten 12-8, totalt 34-23.

Björklöven spelar nästa match i SCA-cupen på fredag då Timrå väntar.