Gröngul vinstchans i Paris

7 april 2020 18:00

SABRE Awards hyllar årligen de vassaste PR-insatserna i Europa. I går släpptes nomineringarna till de prestigefyllda priserna och bland dessa återfinns Björklöven, som åter igen uppmärksammas för arbetet med Gröngul kompis.


Senast – i november förra året – var projektet nominerat till ett pris på European Excellence Awards i Lissabon, Portugal.

–Vi är ödmjuka och vet att vi har utmaningar i vår ungdomsverksamhet, men vi rör oss hela tiden åt rätt håll. Gröngul kompis är ett viktigt verktyg för att vi ska kunna utveckla kulturen i vår förening, samtidigt som vi kan ge tillbaka till närsamhället, säger Björklövens vd Anders Blomberg och fortsätter:

–Kulturomställningen kommer att ta tid och kraft och därför känns det stärkande att få den här typen av uppmuntran längs vägen. Jag hoppas alla i föreningen kan ställa sig bakom det hårda jobb som ligger framför oss, säger han.

Gröngul kompis syftar till att stärka kompisskapet i Björklöven, att på lång sikt förbättra klubbens kultur och att sprida den välkomnande och gröngula inställningen – att alla är välkomna och lika mycket värda – till fler runt om i Umeåregionen.

Lagkaptenerna från Björklövens båda a-lag, Lina Hedlund och Fredric Andersson, är utbildningsledare och har hittills undervisat över 1 000 barn och ungdomar om det gröngula kompisskapet – både i Björklöven och på skolor runt om i Umeå.

Gröngul kompis är nominerat i kategorin CSR (Corporate Social Responsibility) och tävlar där mot bland andra Coca-Cola och Nespresso. Galan var tänkt att hållas i Paris den 28 maj, men på grund av den pågående pandemin ser den ut att genomföras digitalt istället.