Hemmaseger mot MoDo
Publicerad: 2023-02-10
Det blev seger med 3-0 i en fullsatt Winpos Arena

Björklöven lyckades ta ledningen sex minuter in i den första perioden när Christopher Bengtsson fick öppet mål efter att Viljami Juusola skjutit utanför och puckade studsade ut mitt framför Bengtsson. Hemmalaget kunde också utöka till 2-0 då Mattias Nörstebö med säsongens tredje mål fick en fullsatt arena att jubla.

MoDo tog över inititiavet något i den andra perioden men Björklöven spelade ett stabilt försvarsspel och som sista utpost fanns en storspelande Joona Voutilainen. Perioden slutade mållös.

Modo fortsatte att ha mest puck i den tredje perioden men ett uppoffrande försvarsspel och flera högklassiga målvaktsräddningar gjorde att hemmanollan hölls intakt. När MoDo gjorde plats för en extra utespelare kunde försvarsresen Daniel Rahimi prickskjuta in 3-0 i tom bur vilket också blev slutresultatet. Målet var Rahimis femte (!) för säsongen. Skotten i matchen 15-29.

För Björklövens del väntar Östersund på bortais på söndag.