Crusemans mål gav viktig trepoängare
Publicerad: 2019-02-11
Björklöven tog en viktig seger i kampen om en playoffplats

Tim Wahlgren fick matchens första chans efter Björklövenslarv bakom eget mål. Mattias Pettersson klarade skottet. Wahlgren fick ett nytt läge då Västervik fick chansen att spela fem mot fyra och då satt skottet i Petterssons plockhandskryss. Bara 18 sekunder senare kvitterade Björklöven då Hardy Häman-Aktells skott gick in via Fredric Anderssons skridsko.

Det var Västervik som hade mest puck under andra halvan av perioden och Björklöven ägnade sig mest åt att kontra. David Lindquist bjöd på en elegant soloraid men fick inte till avslutet i sitt friläge. I slutminuten bjöd Västervik Emil Norberg på ett bra skottläge men utan att Norberg kunde utnyttja det. I sista sekunden av perioden sköt August Tornberg ett skott som hemmamålvakten Emil Kruse tappade tätt utanför sin vänstra stolpe. Skotten i perioden 13-5.

Västervik fick med sig ett powerplay drygt fyra minuter in i mittenperioden. Strax innan Björklöven skulle få in sin utvisade spelare kontrade man och i ett två-mot-ett läge satte Mattias Granlund 1-2 framspelad av Kristoffer Söder. Bara dryga minuten senare kom Västervik i en spelvändning där Jens Holmström på volley kunde slå in pucken i nät. Domare Peter Lyth stämde av den misstänkt höga klubban med videodomaren men målet godkändes.

Efter kvitteringen var det mycket puckinnehav för hemmalaget och Björklöven fick även fortsatt ägna sig åt försvarsspel och kontringar. Närmast en ledningspucken för hemmalaget var Darren Nowick med en styrning tätt utanför. I slutet av perioden drabbades Fredric Andersson av en utvisning och under powerplayspelet träffade Västervik Mattias Petterssons högra stolpe. I samband med att slutsignalen ljöd satte Niklas Folin pucken i nät men efter videogranskning konstaterades att perioden var slut innan pucken var i nät. Skotten i andra perioden 15-7.

Dryga minuten in i den tredje perioden återtog Björklöven ledningen. Jacob Petersons lösa skott styrdes i mål av Filip Cruseman. Västervik fortsatte att ha stort puckinnehav men Björklöven försvarade sig väl och de riktigt klara kvitteringschanserna var få. Björklöven stack upp i ett par farliga kontringar där Kristoffer Söder var närmast ett 2-4 mål efter en elegant uppåkning.

Västervik tryckte på för en kvittering och fick också en chans att spela fem mot fyra då Jacob Peterson utvisades med sex minuter kvar av tredje perioden. Uppoffrande spel i egen zon gjorde att Björklöven redde ut boxplayspelet. Med 2.30 kvar tog Västervik time out och man tog också ut Emil Kruse för att lämna plats för en sjätte utespelare. Björklöven försvarade sig väl och höll med viss möda tätt. Tre otroligt viktiga bortapoäng bärgades därmed. Skotten i tredje perioden 9-4, totalt 37-16.

För Björklöven blir det att vända hemåt och ladda om för hemmamatch på fredag då Tingsryd gästar A3 Arena. Ca 200 företag bjuder på fri entré till Publikfesten 2019. Mer information hittar du här.