Sjätte raka segern
Publicerad: 2022-12-27
Det blev seger med 1-0 i kvällens bortamatch mot Almtuna

Det blev en målsnål tillställning när Björklöven ikväll mötte Almtuna i Uppsala. Lagen fick två chanser var att spela numerärt överläge i den första perioden men Viktor Andrén och Joona Voutilainen kunde hålla sina nollor intakta. Andrén fick jobba lite hårdare i sitt mål. Skotten i perioden 7-10.

Björklöven spelade fortsatt stabilt även i sitt tredje numerära underläge och när Nick Schilkey kom in på isen igen kunde Joel Mustonen i en omställning sätta 1-0 för Björklöven sex minuter in i mittenperioden. Björklöven fick fyra utvisningar under periodens andra halva och man tvingades spela tre mot fem i dryga minuten. Försvarsspelet under ledning av Joona Voutilainen redde ut boxplayspelet och Mustonens mål blev periodens enda. Skotten i mittenperioden 9-6.

Björklöven spelade klokt i den tredje perioden, kontrollerade matchen väl och Almtunas kvitteringschanser var få. Hemmalaget skapade visst tryck för kvittering i slutskedet men Björklöven kunde via gott försvarsspel säkra trepoängaren. Skotten 13-8, totalt 29-24.

Björklövens nästa match spelas på torsdag då Mora gästar Winpos Arena.