Inför Södertälje
Publicerad: 2023-03-10
Björklöven möter Södertälje på bortaplan i Hockeyallsvenskans sista omgång.

Ikväll spelas den 52:a och sista omgången av Hockeyallsvenskan där Björklöven möter Södertälje på bortaplan. Björklöven besegrade Västervik med 7-1 senast på hemmaplan där ett ryck gjordes i den andra perioden med fyra mål från Björklövens sida. I och med segern är Björklöven fortsatt tvåa i tabellen två poäng bakom MoDo och åtta poäng före Mora.

Södertälje ligger på en fjärde plats i tabellen med 94 poäng, två poäng efter Mora och två poäng före Djurgården. Det innebär att Södertälje kan sluta allt från trea, fyra eller femma i serien beroende på kvällens resultat. Södertälje förlorade senast mot MoDo på bortaplan.

Nick Schilkey utökade sin ledning i HockeyAllsvenskans poängliga med fyra assistpoäng mot Västervik. 65 poäng har det blivit så här långt. Scott Pooley är näst bäste poängplockare i Björklöven med 48 poäng. I Södertälje är det fortsatt Linus Videll som är poängbäst med 57 pinnar trots att hans säsong tagit slut på grund av skada. Nikola Pasic är tvåa i den interna poängligan och fyra i Hockeyallsvenskans poängliga med totalt 52 poäng.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i Scaniarinken.