Tung bortaförlust
Publicerad: 2019-02-09
Det blev förlust med 4-1 i kvällens bortamatch mot Karlskrona

Björklöven inledde kvällens match i högt tempo och man tryckte tillbaka Karlskrona direkt. Karlskronas tränare Ove Molin tog en time out fyra minuter in i första perioden efter flera bra chanser för Björklöven. När Emil Norberg utvisades kort efter hemmalagets time out satt 1-0. Axel Sundberg kunde slå in en retur från nära håll. Björklöven fortsatte att trumma på och man skapade oreda i Karlskronas försvar. Avsluten räddades dock av Robin Johansson i hemmamålet. Skotten i första perioden 5-15.

Björklöven inledde också den andra perioden bra men första gången Karlskrona stack upp satt istället 2-0. Viktor Liljegren målskytt när han från högerläge hittade en lucka under Mattias Petterssons benskydd. Även om övertaget inte var lika tydligt som i den första perioden var det fortsatt Björklöven som förde spelet. Man tillbringade mycket tid i den offensiva zonen men hade förtvivlat svårt att få pucken i nät. Med bara halvminuten kvar av mittenperioden direktsköt Jacob Andersson och pucken satt till slut bakom en skymd Johansson. Skotten i mittenperioden 5-8.

I jakten på en kvittering var det återigen Björklöven som inledde perioden bäst. Kristoffer Söder med det bästa kvitteringsläget. Björklöven fick också med sig en utvisning men det efterföljande powerplayspelet resulterade inte i några riktigt klara lägen. Björklövens kvitteringsjakt mattades något och de riktigt klara lägena var få även om det också i den tredje perioden var stort puckinnehav för Björklöven. Närmast var Björklöven i en tilltrasslad situation där Axel Sundberg vikarierade som målvakt bakom Robin Johansson. Med dryga 1.30 kvar sköt Jacob Andersson från blålinjen men skottet täcktes av Viktor Liljegren som fick ett friläge. Liljegren avslutade iskallt och med sitt andra mål för kvällen gjorde han 3-1. När Björklöven sedan plockade ut Mattias Pettersson för ett sista reduceringsförsök kunde Karlskronas poängkung Justin Crandall sätta 4-1 i tom bur. Skotten i tredje perioden 6-10, totalt 16-33.

Trots ännu en match med stor övervikt i skottstatistiken blev det en ny nollpoängare. Björklöven får ladda om för en ny viktig bortamatch på måndag då Västervik väntar.