Hutchings avgjorde i förlängning
Publicerad: 2021-11-17
Björklöven besegrade Vita Hästen med 5-4 efter förlängning i kvällens bortamatch

Björklöven fick den första riktigt klara målchansen redan i matchinledningen då Alex Hutchings kom helt fri under en avvaktande utvisning. Hutchings avslut dock utanför. Under det efterföljande numerära överläget satte Christopher Bengtsson 1-0 elegant framspelad av Axel Ottosson. Vita Hästen kvitterade sedan när Jimmy Andersson fick stå helt obevakad framför Joona Voutilainen i bortamålet. Björklöven hade sedan ett stolpskott från Alexander Wiklund innan Vita Hästen kunde utnytta sitt första numerära överläge till att ta ledningen med 2-1. Skotten i första perioden 12-8.

Det var Björköven som tog ett bestämt grepp om spelet i mittenperioden. Man skapade rejält tryck mot Jesper Myrenberg i hemmamålet men utan att få utdelning. Istället utnyttjade Vita Hästen ett misstag i Björklövens zon och kunde sätta 3-1. Björklöven fortsatte att trycka på och till slut kom utdelningen då Jesper Lindgren vandrade in från sin backposition och satte sitt första mål för säsongen. Vita Hästen var nära att utöka i powerplay men när Axel Ottosson kom in från sin utvisning var det istället nära en kvittering. Formstarke Ottosson fick inte till avslutet hårt uppvaktad. Skotten i mittenperioden 6-15.

Björklöven fick inleda tredje perioden i powerplay utan att få till en kvittering trots ett par bra chanser. Sex minuter in i perioden kunde Olle Liss stöta in en retur till 3-3 efter ett skott från Jesper Lindgren. Björklöven forcerade för ett segermål men instället för ett Björklövenmål kunde Vita Hästen på en av sina få chanser i perioden sätta 4-3 genom Jimmy Andersson. Målet med bara tre minuter kvar av den tredje perioden. Björklöven svarade omgående och William Eriksson bjöd på en elegant dragning och satte kvitteringen i Myrenbergs vänstra kryss. Matchen till förlängning. Skotten i perioden 4-18.

I förlängningen prickade Alexander Wiklund målramen för andra gången i matchen innan Alex Hutchings avgjorde tillställningen. Skotten totalt 22-42.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på lördag då Västerås gästar Winpos Arena. Biljetter till matchen mot Västerås hittar du här.