Johansson ny damtränare

24 juni 2020 14:00

Ulf Johansson är klar som ny damtränare i Björklöven


Ulf Johansson har tidigare tränat HV71 både i division 1 och under tre säsonger i SDHL. Han har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med som huvudtränare i Björklövens damlag.

Damlagets sportchef Joel Söderholm:

-Ulf och jag har haft en dialog ett tag och Ulf växer för varje samtal vi haft. Han är noggrann i sitt arbete och vi delar samma bild i det ledarskap vi vill ha i Björklöven. Ulf har bra erfarenhet som tränare i HV71 och kommer in med stort engagemang och mycket kunskap, säger damlagets sportchef Joel Söderholm.

Damlagets nye tränare Ulf Johansson:

-Jag har fått en otroligt bra känsla och bild över damverksamheten i stort. Björklöven vill driva och lyfta flick- och damhockeyn ytterligare nivåer, vilket både är spännande och utmanande.

-Klubbens plan, med både kort- och långsiktigt mål, är realistisk. Ska bli riktigt kul att få vara delaktig i bygget av ett starkt A-lag och att höja intresset än mer för damhockeyn. Förhoppningsvis börjar också fler tjejer spela hockey och därigenom får Löven en ännu större bredd med många unga spelare. Det blir sammantaget en spännande resa!

Vi i Björklöven är väldigt glada att Ulf valt att skriva på för två säsonger.

Varmt välkommen till Björklöven Ulf!

Artikeln presenteras i samarbete med blingit.se/ och onlinecykel.se/