Förlust mot Troja
Publicerad: 2021-12-10
Det blev förlust med 5-2 i kvällens bortamatch

I en ganska tempofattig förstaperiod var det Troja som kunde ta ledning i spel fem mot fyra. Ett backskott från Dennis Fröland styrdes in bakom Claes Endre. Björklöven förde spelet mestadels men utan att skapa särskilt många klara lägen. Alexander Wiklund med en av de bättre chanserna då han frispelades av Olle Liss. Olle Liss hade också en styrning som gick över hemmamålet. Skotten i förstaperioden 9-10.

Troja fick en drömstart på andra perioden då Joakim Hillding pricksköt 2-0 redan efter 39 sekunder. Christopher Bengtsson sköt därefter i stolpen innan Björklöven fick tre chanser i powerplay utan att få dit någon reducering. Med 1.22 kvar av perioden kom så reduceringen då Ryan Gropp var siste man på pucken efter en tät situation framför Wictor Ragnewall i hemmamålet. Skotten 8-15.

Det var Troja som inledde tredje perioden bäst och man kunde också utöka till 3-1 genom Joakim Hillding. Björklöven hade svårt att få något tryck i jakten på reducering och när Troja fick sitt andra powerplay i matchen satt 4-1. Jesper Lindgren gav Björklöven visst hopp med sitt 4-2 med sju minuter kvar men knappa minuten senare släcktes hoppet när Troja genom Carl-Johan Sjögren gjorde 5-2. Sjögrens mål blev matchens sista. Skotten i tredje perioden 17-8, totalt 34-33.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

På söndag avslutar Björklöven sin bortaturné med match mot Västervik.