Seger efter storspel av Voutilainen
Publicerad: 2021-12-12
Björklöven vann efter förlängning mot Västervik

Eftermiddagens match mellan Björklöven och Västervik inleddes försiktigt och med endast några få målchanser. Västervik lyckades successivt koppla greppet och fick några längre anfall i offensiv zon. Alexander Wiklund och Gustav Possler var närmast ett mål för bortalaget. Skotten i den mållösa förstaperioden 13-6.

Västervik inledde den andra perioden bäst men efter att Daniel Rahimi satt in en tung tackling kunde Ryan Gropp frispela Alex Hutchings som inte gjorde något misstag. Glädjen blev dock kortvarig då Joakim Hagelins inkastade puck från kanten hittade in bakom en storspelande Joona Voutilainen via en Björklövenskridsko.

Västervik fortsatte att ha mycket puck i offensiv zon men Björklövens omställningar var farliga. Ryan Gropp kom fri och Axel Ottosson kunde sånär sätta returen. Ledningsmålet för Björklöven kom då Christopher Bengtsson styrde in Fredric Anderssons skott bakom Edvin Olofsson. Västervik kom tillbaka målmässigt ännu en gång när Brett Supinski något turligt fick se en lös puck precis passera mållinjen bakom Voutilainen. Skotten i mittenperioden 21-12.

I den tredje perioden hittade Björklöven åter energi och man fick längre anfall. När Alexander Hilmersson utvisades för hemmalaget bjöd Björklöven på ett jätteläge men Joona Voutilainen räddade. Hilmersson drog på sig ytterligare en utvisning och också i det numerära överläget skapade Västervik ett bra läge. I slutet av powerplayspelet bröt Gustav Possler in från kanten och Alexander Wiklund kunde slå in returen. Efter en videogranskning bedömdes Possler ha stört Edvin Olofsson så målet dömdes bort. Västervik fick spela powerplay under den tredje periodens två sista minuter men utan att kunna avgöra. Skotten 14-12.

I förlängningen var det Västervik som hade pucken mestadels inledningsvis. Halvvägs in i förlängningen tog Axel Ottosson fart och med ett rappt handledsskott i Olofssons ena kryss avgjorde Ottosson med säsongens nionde mål. Skotten totalt 51-31.