Per Kenttä är Björklövens nye sportchef

10 april 2019 14:00

Björklöven har kontrakterat Per Kenttä som sportchef för de kommande tre åren


Björklövens sportchef för de kommande tre säsongerna blir Sveriges just nu kanske hetaste sportchef Per Kenttä. Kenttä, som precis avslutat firandet av SHL-platsen med sin tidigare klubb Oskarshamn, kommer idag till Umeå för att mer konkret inleda arbetet med Björklövens lagbygge.

  • Per har en profil som passar väldigt bra in i det vi behöver i Björklöven och vi är glada att vi lyckats knyta till oss honom på ett treårskontrakt. Vi gjorde en noggrann rekrytering under vintern och hade en tydlig kravprofil på vilken sportchef vi ville ha. Den kravprofilen matchar Per väldigt väl, säger Björklövens VD Anders Blomberg.

38-årige Kenttä, som under sin tid inom svensk hockey skapat mängder av positiva rubriker, inledde som assisterande tränare i Asplöven där han under tio års tid testade på de flesta roller som finns i en mindre förening, under flera av säsongerna hade han dessutom flera av rollerna parallellt. De två senaste säsongerna har Kenttä varit i Oskarshamn där det som bekant slutade med en sensationell SHL-plats för laget.

  • Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner. Nu väntar ett intressant och tufft jobb med att sätta den nya sportsliga organisationen med vissa nyckelpositioner. Därefter behöver spelartruppen kompletteras där det finns vissa luckor att fylla för att göra Björklöven ännu bättre nästa säsong, säger Björklövens nya sportchef Per Kenttä.

Som tidigare meddelats kommer Per Kenttä att presentera sina visioner och tankar för Björklöven imorgon 18.30 på Idun.

Vi hälsar Per Kenttä varmt välkommen till Umeå och Björklöven.