Straffseger i avslutningen
Publicerad: 2023-03-10
Björklöven vinner grundseriens sista match med 4-3 efter straffar mot Södertälje.

Björklöven slutar på en andraplats i Hockeyallsvenskans tabell med 106 poäng efter att ha ordnat två poäng borta mot Södertälje. Björklöven inledde med att göra 0-1 redan efter 37 sekunder när Scott Pooley gör mål nummer 29 för säsongen. Ytterligare två mål görs under perioden och båda görs av Björklöven. Fredric Weigel är målskytt på båda målen. Södertälje jobbar sig in i matchen och gör 1-3 powerplay i den andra perioden. En olycklig minut för Björklövens del i den tredje perioden där Södertälje gör två mål, gör att matchen går till en mållös förlängning.

Under straffläggningen sätter först Jens Lööke sin straff men Södertälje gör mål på sin första straff. Därefter följer åtta straffmissar innan Gerry Fitzgerald mycket vackert sätter matchavgörande 3-4.