Målvakt klar

17 maj 2019 15:10

Amerikanske målvakten Joe Cannata är näste spelare in i Per Kenttäs lagbygge


Den andra målvaktsplatsen i Björklövens trupp 19/20 tas av Joe Cannata. Den 29-årige amerikanske målvakten hann med att vinna brons i J18-VM innan han tillbringade fyra år på Merimach College. Cannata draftades i sjätterundan av Vancouver Canucks 2009. Efter spel i ECHL och AHL flyttade Cannata från Vancouvers organisation till Washingtons 2016 och senare till Colorados 2017.

-Joe är en målvakt som är fruktansvärt lugn i målet och hetsar aldrig upp sig. Han är bra skolad och varit med på hög nivå, därför tror vi att han kan komma in och gör ett gott jobb i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Säsongen 17/18 hade han bäst räddningsprocent i ECHL (93,1). Under 2017 fick han också chansen att följa med som tredjemålvakt då Colorado Avalanche mötte Ottawa Senators i Stockholm. Cannata spelade under säsongen 18/19 med Utah Grizzlies i ECHL och har även funnits med som tredjemålvakt under Colorado Avalanche slutspelsmatcher de senaste veckorna.

  • Det känns väldigt spännande att komma till Umeå och Björklöven. Jag har hört väldigt bra saker om Umeå från Andrew Raycroft som spelade i Björklöven för några säsonger sedan. Han jobbar med min målvaktstränare och han har bara bra saker att säga om fansen, staden och organisationen, säger Joe Cannata.

Vi hälsar Joe Cannata välkommen till Umeå och Björklöven. Cannata beräknas ansluta till laget i början av augusti och kontraktet är skrivet på 1 år.