Bortaseger mot AIK
Publicerad: 2021-11-24
Det blev seger med 5-2 i kvällens bortamatch mot AIK

Björklöven inledde bortamatchen mot AIK med bra fart och man skapade ett par bra lägen framför Pavel Khomchenko i hemmamålet redan i matchinledningen. AIK bjöds på ett läge att ta ledningen men man lyckades inte ta tillvara på den gratischansen. Björklöven fick sedan spela både fem mot fyra och fem mot tre utan att få utdelning. Skotten i den mållösa förstaperioden 10-16.

Ryan Gropp kunde ge Björklöven ledningen knappa fem minuter in i mittenperioden. Ett slarvigt AIK-byte gav Gropp friläge som han avslutade kliniskt. AIK svarade dock omgående och Filip Bratt kunde peta in kvitteringen bakom Claes Endre. Björklöven återtog ledningen då Felix Girard checkade till sig pucken som via William Eriksson hittade Olle Liss som gjorde sitt åttonde mål för säsongen till 1-2. AIK fick sin första chans att spela numerärt överläge utan att få till någon kvitteringspuck. Istället kunde Sebastian Selin utöka till 3-1 sex minuter innan periodens slut. Passningen från Alexander Wiklund. Skotten i perioden 16-5 i AIKs favör.

Christopher Bengtsson gjorde 4-1 för Björklöven 4.31 in i den tredje perioden. Målet var Bengtssons tionde för säsongen. AIK hade svårt att skapa några riktigt klara lägen i jakten på reducering och Claes Endre fick en ganska lugn slutperiod. Alex Hutchings stötte in 5-1 elegant framspelad av Ryan Gropp innan AIK ändå fick in ett tröstmål med dryga tre minuter kvar. Skotten i tredje perioden 4-3, totalt 30-24.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Glöm inte bort att köpa biljetter till derbyt mot Skellefteå i NDHL på torsdagkvällen samt till fredagens match mot BIK Karlskoga där Alexander Hellström hyllas. Biljetter hittar du här.