Förlust mot MoDo
Publicerad: 2022-11-26
Det blev förlust i kvällens bortamatch mot MoDo

Björklöven kunde ta ledningen i kvällsmatchen mot MoDo då Nick Schilkey spelades fri av Fredric Weigel. Målet var Schilkeys sjuttonde för säsongen och det kom fyra minuter in i första perioden. Jakob Norén satte kvitteringspucken halvvägs in i perioden. MoDo skapade rejält tryck mot Joona Voutilainen men istället kunde Björklöven ställa om och sätta 2-1 då Alex Hutchings tryckte in en retur. Skotten i perioden 14-9.

Alex D'Orio bytte av en skadad Joona Voutilainen inför den andra perioden och D'Orio tvingades till några bra räddningar inledningsvis. Lagen hade varsitt skott i stolpen men målen uteblev. Det dröjde till femton minuter in i perioden till Josh Dickinson kunde sätta 2-2. MoDo kunde också utnyttja ett powerplay ett par minuter senare och ta ledningen för första gången i matchen. Skotten i perioden 11-11.

Björklöven gjorde ett rejält försök att hitta en kvitteringspuck i den tredje perioden men utan att man lyckades få pucken i nät. Istället kunde MoDo sätta både 4-2 och 5-2 i tom bur när Alex D'Orio lämnat plats för en sjätte utespelare.