Kenttä: "Ett levande dokument"
Publicerad: 2019-07-30
En laddad Sportchef ser framemot morgondagens återsamling

Per Kenttä är tillbaka i Umeå sedan igår och när han får frågan om vad han tycker om att semestern är slut kommer svaret snabbt.

-Skönt, jag tycker att man fått den dos vila man behöver och känner mig riktigt laddad. Man vill bara att det ska dra igång och speciellt spela matcher för att få ett kvitto på var vi står någonstans och vad vi behöver jobba med. Vi har bra motstånd på försäsongen och kommer bli att bli rejält testade.

Nyförvärven har börjat anlända till Umeå och mycket av Pers jobb just nu består av att hjälpa till med deras boende.

-Ja, just nu är det framförallt slutplanering inför säsongen och att försöka få folk in i lägenheter och visa runt i stan. Vissa behöver hjälp med bilar och annat men främst är det boendet som tar tid just nu och att se till att alla får tak över huvudet. Men det ska nog ordna sig det också.

Björklöven har sökt lägenheter med hjälp av Instagram, Facebook och Twitter och responsen har varit riktigt bra säger Per.

-Verkligen, vi har fått en otrolig hjälp via våra kanaler på sociala medier. Får tacka alla så mycket för hjälpen där!

Imorgon samlas laget och tester står på programmet.

-Nu väntar tre dagar med samma tester som vi haft vid två tidigare tillfällen. Ska bli intressant att se hur alla skött sig under ledigheten men det brukar inte vara något problem. Sen kommer våra nordamerikanska spelare och vi får se hur de skött sin försäsongsträning. Det ska bli spännande att se var de står någonstans också.

Alex Hutchings och Alexander Deilert är de två senaste tillskotten till Björklövens trupp och Per Kenttä är mycket nöjd med de två värvningarna.

-Det är två spetsspelare för oss som vi ska ha höga krav på att de levererar. Det är två väldigt kompententa hockeyspelare som jag har haft tidigare. Därför är jag inte alls orolig för vad de ska prestera och de kommer att hjälpa Björklöven, det är jag helt övertygad om.

Privatpersoner och företag har hjälpt till med värvningarna och det var en förutsättning för att kunna landa de spelarna.

-Ja, annars hade det inte varit möjligt att göra den här utsvävningen i budgeten och få hit de här två klasspelarna. Jag får rikta ett stort tack till alla som har ett lövenhjärta, såväl privatpersoner som företag. De har gjort ett fantastiskt arbete i de här insamlingarna.

Om laget som nu snart ska gå på is tänker Per att man ska få ett mer offensivt Björklöven i vinter.

-Vi står ganska stadigt och har framförallt en stark stomme. Vi har en gedigen offensiv kraft i backspelet och jag tror att vi kommer att bli starkare över hela banan offensivt sett. Vi kan vända spelet snabbare och det är väldigt puckskickliga. Jag ser framemot att det här ska börja så vi får se om bitarna faller på plats och när de gör det. Jag tror att det ska bli ett bra spelande piano det här.

Laget kommer att träna på is varje vardag från och med måndagens ispremiär och framåt men även några lördagar.

-Vi har lagt planeringen sedan tidigare och kommer att vara på is i stort sett varje dag förutom helgerna även om vi kör en del lördagar också. Vi kör ett ispass och ett fyspass om dagen. Därför kör vi en del träningsmatcher på fredagar för att kunna ta ledigt när det är möjligt.

När Per får frågan om han värvat klart svarar han som han alltid brukar göra i det här läget.

-Jag brukar alltid säga att truppen är ett levande dokument och jag kommer inte ändra på det synsättet. Just nu kör vi med de spelare vi har och får se om vi gör några ändringar inför seriepremiären.

Mikael Kassman