Seger och förlust för J-lagen
Publicerad: 2023-03-16
Det blev seger för J20 och förlust för J18 i kvällens matcher

Björklövens J18-lag inledde ikväll SM-slutspelet med match ett i sextondelsfinalen mot Täby. Det blev inledningsvis en målsnål tillställning i Winpos Arena. Täby kunde ta ledningen i den andra periodens åttonde minut då Henrik Edlund överlistade Theo Hammarstedt i hemmamålet. Markus Skugge utökade i den tredje perioden innan Björklöven kunde reducera genom Oskar Johansson med 1.31 kvar. Täby kunde dock fastställa slutresultatet till 3-1 i tom bur kort därefter. På lördag krävs seger på bortaplan för J18 för att ta matchserien till en direkt avgörande match på söndag.

Björklövens J20-lag mötte ikväll Nacka på bortais i Playoff till J20 Nationell. Efter en mållös förstaperiod där Björklöven vann skotten med 16-10 kunde Kevin Hammarberg ge Björklöven ledningen i den andra perioden. Carl Holmner-Härgestam utökade fyra minuter senare och Viljami Juusola gav Björklöven en tremålsledning innan mittperiodens slut.

Oliver Estholm satte 4-0 elva minuter in i den tredje perioden och matchen var därmed i princip avgjord. Alvin Hägglund utökade till 5-0 två minuter senare och Albin Rainersson fastställde slutresultatet till 6-0. Melker Thelin räddade 31 skott och höll nollan i segermatchen.

Björklöven har nu matchboll i matchserien och man kan avgöra på lördag då Nacka gästar Winpos Arena. Vid förlust där blir det en direkt avgörande match, också den i Umeå, på söndag.