Knapp förlust mot Luleå
Publicerad: 2019-08-15
Björklövens första träningsmatch för säsongen slutade 0-1 mot Luleå

Björklöven inledde matchen bäst de första bytena. Men det märktes på spelet att det var försäsongens första match, passningsspelet hos lagen flöt inte på och det slarvades en del. Sedan kom perioden att präglas av utvisningar. Luleå fick ett tidigt friläge i Björklövens första numerära överläge, men debuterande Joe Cannata kunde avvärja. Björklöven fick inte spelet att stämma i sitt powerplay och lyckades heller inte skapa några vassare lägen. Bara fem sekunder efter att bortalaget blivit fulltaliga så fick Luleås Victor Edström sätta sig i utvisningsbåset. Hemmalaget fick inte heller detta powerplay att stämma riktigt och bortalaget kunde relativt bekvämt städa bort de två minuterna.

Efter 11.49 var det Luleås tur att få spela med en man mer när Alexander Deilert fick sitta två minuter för en interference. Bortalaget etablerade tryck i anfallszonen och hade ett par skott mot mål men en lugn Cannata i hemmamålet stoppade de avslut som kom igenom. Lagen hade sedan varsin utvisning till, men ställningen efter de första 20 minuterna var 0-0.

I den andra perioden var hemmalaget nära på att ta ledningen två gånger om i inledningen, när Kristoffer Söder tog sig till två lägen i samma byte. Men Joel Lassinantti klarade det provet. Sedan tog Luleå över spelet och visade sina kvalitéer, där Björklöven under den perioden hade svårt att få tag på pucken. Men med hjälp av ett starkt försvarsspel i egen zon och en stabil sista utpost i Cannata så höll Löven tätt. Sedan svängde spelet tillbaka och bortalagets målvakt tvingades till en jätteräddning när Crandall sköt direkt. Kort därpå fick Löven på nytt chansen i powerplay och den här gången såg det bättre ut. Man vaskade fram ett par bra lägen men Luleå och framförallt Lassinantti stod emot och även mittperioden slutade 0-0.

I den tredje perioden tog Luleå tidigt över taktpinnen och redan efter fyra och en halv minut åkte Löven på en utvisning. Men ännu ett starkt boxplay klarade av de två minuterna. Luleå fortsatte att trycka på med allt längre anfall, samtidigt som Björklöven stack upp emellanåt med ströanfall. Men man kunde se att man mötte ett av Sveriges bästa försvar också. Och framförallt en vass målvakt som motade alla farligheter som hemmalaget hittade fram till. Till sist tog också Luleå ledningen efter ett väldigt långt anfall där Robin Kovacs vispade in en retur och 0-1 till bortalaget med 12.55 på matchuret.

Med fem minuter kvar fick Niklas Olausson i Luleå matchstraff för en slashing och fem minuters numerärt överläge väntade för Björklöven. Men den fördelen hade man bara 19 sekunder innan Deilert åkte ut två minuter för hög klubba. Luleå spelade effektivt av de två minuterna i fyra mot fyra innan Björklöven så fick spela med en man mer sista tre minuterna. Man lyckades dock inte överlista Lassinantti den här kvällen utan Luleå kunde vinna med 0-1.