Pooley fyramålsskytt i straffseger
Publicerad: 2022-12-09
Björklöven besegrade Västerås ikväll

Det blev en minst sagt svängig tillställning i Winpos Arena inför 4600 åskådare ikväll. Trots en bra start från Björklöven var det Västerås som kunde gå ifrån till en tvåmålsledning efter tio minuter. Strax efter andra målet tvingades Alex D'Orio lämna plats för Melker Thelin i målet.

Västerås utökade till 3-0 i powerplay innan Björklöven fick med sig en viktig reducering i spel fem mot tre efter sjutton minuter. Gerry Fitzgerald med sitt tionde mål för säsongen.

Västerås återtog en tremålsledning i mittenperioden då Lukas Zetterberg gjorde sitt andra mål i matchen. Scott Pooley inledde sedan sin målshow med att reducera till 2-4 framspelad av Nick Schilkey. Fredric Weigel fick spräcka sin målnolla när han styrde in ett skott från Nick Schilkey i powerplay.

Powerplay var ett framgångsrecept ikväll och Scott Pooley pricksköt 4-4 i spelformen tre minuter in i tredje perioden. Västerås återtog en tvåmålsledning genom dubbla fullträffar i powerplay från Sakari Salminen. Björklöven gav dock inte upp och Daniel Rahimi gjorde sitt första mål för säsongen via ett slagskott. Med 1.30 kvar kunde Scott Pooley fullborda sitt hattrick när Melker Thelin lämnat plats för en sjätte utespelare.

Björklöven drabbades av en utvisning i förlängningen men lyckades reda ut boxplayspelet och matchen gick till straffar.

Lukas Zetterberg och Scott Pooley satte varsin ordinarie straff men sedan spikade Melker Thelin igen och räddade två Västeråsstraffar innan Scott Pooley kunde avgöra via sitt andra straffmål. Skotten i matchen 42-34.

Björklövens nästa match i HockeyAllsvenskan spelas på onsdag då Kristianstad gästar Winpos Arena.