Förlust efter forcering
Publicerad: 2020-01-22
Björklöven förlorade med 5-3 mot Mora

Det var hemmalaget Mora som inledde matchen piggast och hade också tidigt en puck i nät, men den grävdes in först efter det att domaren hade blåst för blockering och godkändes därför inte. Men efter 5.17 kom ändå ledningspucken för Mora när Måns Carlsson petade in en retur efter ett backskott och 1-0 till hemmalaget. Björklöven hade sedan svårt att etablera något vidare anfallsspel och istället kunde Mora utöka sin ledning till 2-0 efter att Mora pressade hårt, Brant Harris vann pucken och skickade in den framför målet där Brendan Ranford stod och styrde in pucken i nättaket. Med tre minuter kvar av den första perioden kom nästa kalldusch när Måns Carlsson styrde in 3-0 för hemmalaget. Perioden avslutades sedan med ett Mora-powerplay den sista minuten, men Björklöven höll undan och den första perioden skrevs till 3-0. Skotten 17-5.

Björklöven inledde den andra perioden med att städa av den återstående minuten av det numerära underläget. 6.45 in i mittperioden fick så Björklöven chansen att spela fem mot fyra i två minuter. Mora klarade dock av de två minuterna utan att bortalaget skapade några farligare målchanser. Nån minut senare krigade Sebastian Selin in en reducering när han grävde fram en puck och petade in 3-1. Det blev en lång videogranskning på situationen, men målet godkändes tillsist när det framgick att Selin var på pucken före hemmamålvakten Isak Wallin var där med sin plockhandske. Björklöven såg klart bättre ut i den andra perioden och fick även till ett par längre anfall på hemmalaget. Men Mora var vassa när de stack upp och tvingade Mattias Pettersson till ett par svettiga räddningar. 3-1 stod sig sedan på tavlan till periodpausen. Skotten 8-11.

Efter en utvisning precis vid slutsignalen för den andra perioden så åkte David Lindquist på en utvisning vilket innebar att Mora fick inleda med ett numerärt överläge i den tredje perioden. Björklöven såg länge ut att klara av det, men med 17 sekunder kvar av utvisningen utökade Mora till 4-1 genom Ranford på en styrning. Kort därpå åkte Mora på en utvisning och Björklöven fick en möjlighet att svara direkt. Men bortalaget lyckades inte få till något vidare tryck och Mora klarade de två minuterna. I nästa powerplay, drygt halvvägs in i den tredje perioden, kom så en reducering när Olle Liss pricksköt in 4-2 i det bortre krysset.

Björklöven skulle även göra matchen än mer spännande när Alexander Wiklund tog hand om en retur till 4-3 med 12.16 på matchklockan. Kort därpå drog Alex Hutchings på sig en utvisning som gav hemmalaget chansen i powerplay med lite mindre än sju minuter kvar att spela. Björklöven skapade dock den första målchansen i det numerära underläget när Lindquist plockade upp en förlupen puck bakom Mora-målet och drev in på kasse, men Wallin räddade. Björklöven spelade sedan av boxplayet på ett föredömligt vis och sedan började jakten på kvitteringen. Men kvitteringen uteblev och Mora satte istället spiken i kistan när 5-3 kom i tom kasse med 46 sekunder kvar av matchen. Skotten i den tredje perioden skrevs till 7-14. Totalt 32-30.

Härnäst för Björklöven väntar Karlskrona på hemmaplan, matchen spelas nu på lördag klockan 18.00.