Seger borta mot Almtuna
Publicerad: 2023-01-29
Björklöven besegrade Almtuna med 5-3 på bortaplan.

Björklöven besökte Uppsala för match mot Almtuna i veckans tredje match med ambitionen att följa upp fredagens seger hemma mot Östersund. Det började också bra när en snabbskrinnande Maxime Fortier åkte sig fri och satte 0-1 med en backhand efter 3.07. Tyvärr var det slut på det roliga för Björklöven i den första perioden efter det och Almtuna både kvitterade och tog ledningen. 2-1 efter den första perioden och 11-6 i skott.

Den andra perioden inleddes på bästa sätt för Björklöven när Joel Mustonen direktsköt kvitteringsmålet till 2-2 redan efter 10 sekunder. Efter 3.26 sköt sedan Christopher Bengtsson sitt åttonde mål för säsongen när han gjorde 2-3 i powerplay. Ytterligare ett powerplaymål skulle falla i perioden för Björklöven. 17.41 in på perioden gjorde Nick Schilkey mål nummer 24 för säsongen vilket betydde att Björklöven gick till pausvila med ledning 2-4.

Almtuna jobbade för en reducering och 3-4 kom dryga tio minuter in på den tredje perioden. I ett försök att kvittera tog Almtuna ut målvakten men det slutade med att Daniel Rahimi sköt 3-5 i tom målbur och avgjorde matchen.

Matchfakta hittar ni här.

Björklövens nästa match spelas hemma i Winpos Arena mot Tingsryd på onsdag den 1 Februari klockan 19.00. Biljetter till matchen mot Tingsryd hittar ni här.