Inför matchen mot IK Pantern

3 oktober 2018 12:00

Ikväll väntar hemmamatch då IK Pantern gästar A3 Arena


Det blev förlust i senaste bortamatchen mot Oskarshamn och trots 41 skott på mål blev Björklöven ”nollat”. Fem poäng har det blivit totalt på de fyra första omgångarna fördelat på två segrar och två förluster. Poängbäst så här långt är Emil Lundberg (3+1), Jacob Stenqvist (2+2) och Sebastian Selin (2+2) med fyra poäng vardera. I ”special teams” visar siffrorna två mål på 15 försök i powerplay (13,33%) och i boxplay har man släppt in fyra mål på 16 utvisningar (75 % i uppklarade numerära underlägen).

Kvällens motståndare Pantern åkte på en rejäl käftsmäll senast då man låg under med hela 7-0 efter första perioden mot Västerås. 10-3 skrevs slutresultatet till. Pantern har samlat ihop sex poäng på de fyra inledande omgångarna efter segrar mot Vita Hästen borta i premiären och Oskarshamn hemma i omgång 3. Backen Matias Lassen är poängbäst med fem poäng (2+3). Tre mål har det blivit i powerplay så här långt (30 % av utvisningarna har resulterat i mål) och motsvarande siffra i boxplay är sju insläppta (58,82 % i uppklarade utvisningar).

I Björklöven gör ikväll Kevin Goumas debut efter att alla papper nu är klara. Goumas ser fram mot sin debut i Björklöventröjan.

– Jag har sett fram mot det här länge. Jag fick spela några träningsmatcher med Mora men att spela matcher som betyder något med poäng det ska bli riktigt kul, sa Kevin Goumas inför matchen när han fick besked om att allt var klart för spel.

Hela intervjun med Kevin Gomas hör du här.

Björklövens tränare Joakim Fagervall är i sin inför matchen intervju inne på att det fortsatt är grunderna och att skapa trygghet som är nyckeln för laget och att det är två revanschsugna lag som möts ikväll.

– Det är två lag som kommer från en förlust och det är två lag som vill vinna en hockeymatch. Det gäller att ta taktpinnen direkt.

Intervjun med Fagervall hittar du här.

Björklöven ställer upp med följande lag:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

49 Simon Backman – 5 Hardy Häman Aktell

37 Jacob Andersson – 7 Alexander Hellström

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

28 Simon Åkerström

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

48 Filip Cruseman – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

14 Cody Murphy – 18 Kevin Goumas – 71 Oskar Stål-Lyrenäs

20 Mattias Granlund – 22 Jacob Petersson – 33 Marcus Jonsson

21 Erik Rainersson

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Biljetter till matchen köper du här.