Övertidsförlust i första finalmatchen
Publicerad: 2020-03-10
Det blev förlust med 3-4 efter förlängning i final 1 ikväll

Modo fick med sig ett tidigt powerplay i matchen men utan att få målmässig utdelning. När Björklöven kort efter att man blivit fulltagligt fick spela numerärt överläge satte man ledningsmålet. Fredric Andersson fick tag i en lös puck i slottet och satte den bakom Patrik Bartosak.

Björklöven kunde också utöka till 2-0, även denna gång i powerplay, då Alexander Wiklund styrde in ett skott från Axel Ottosson. Det fanns chanser till reducering för bortalaget och bland annat hade Patrik Karlkvist en farlig backhand från nära håll. Jonathan Johnsson avslutade perioden med ett jätteläge efter passning från Adam Tambellini. Joe Cannata räddade fladderpucken. Skotten i perioden 12-8.

Björklöven skapade ett par bra lägen i den andra periodens inledning men Bartosak stod emot. När Modo sedan fick en chans att spela powerplay satt kvitteringen. Henrik Björklund hittade en lös puck mellan Cannatas benskydd och kunde enkelt peta in den i det tomma målet.

Modo drabbades därefter av ett matchstraff då Kim Rosdahl utvisades för en spark mot Brian Cooper. Björklöven hade inledningsvis svårt att få till sitt powerplayspel men efter tre minuter kunde Olle Liss sätta pucken i mål via en Modoback.

Björklöven var nära ett 4-2 mål när Fredric Andersson sköt tätt utanför och Alex Hutchnings så när kunde sätta sargreturen. Bartosak med en jätteräddning. Patrik Karlkvist var sedan nära att reducera men Cannata vann den kampen. Reduceringen kom istället då Adam Tambellini hittade en lucka bakom Cannata.

David Lindquist frispelades i periodens slutskede men skotten räddades av Bartosak. Med bara halvminuten kvar av perioden utvisades Tambellini. Skotten i perioden 15-13.

Björklöven fick inleda med två täta powerplay i tredje periodens inledning men man fick inte till några riktigt klara chanser. Istället kom en bra chans till utökad ledning när det var spel fem mot fem igen. Fredric Andersson med skottet och Patrik Bartosak med räddningen.

Det blev spel fyra mot fyra efter en dubbelutvisning och Alex Hutchings var nära ett mål i det spelet. Istället för Björklövenmål kvitterade Mattas Norlinder efter en uppåkning på egen hand. Björklöven radade upp chanser under en del av den tredje perioden. William Eriksson prickade stolpen och Fredric Andersson hade två farliga skott.

Med 2.41 kvar av tredje perioden fick Modo med sig ett powerplay. Patrik Karlkvist närmast ett ledningsmål efter att hans halvträff touchat ribban. Matthias From skapade den sista chansen under ordinarie speltid när han med fin skridskoåkning tog sig runt på kanten. Joe Cannata med en bra räddning. Matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 16-6.

Den första förlängningsperioden inleddes med två bra Björklövenlägen. Adam Plant sköt och Axel Ottosson på returen och sedan Olle Liss på returen ånyo efter ett skott från Plant. Modo kunde därefter anförda av sin förstakedja få lite tryck mot Cannata men Björklöven stod emot.

Efter att Tyler Vesel haft ett bra skott läge kunde Daniel Sylwander träffa stolpen med en backhand från nära håll. Björklövens bästa läge i den första förlängningsperioden kom då Alexander Deilert träffde kryssribban från nära håll. Skotten i den mållösa första förlängningsperioden 7-7.

Modo skapade femte periodens första läge då Mattias Norlinder fick en bra chans men Fredric Weigel täckte uppoffrande. Alex Hutchings var nära att sätta segerpucken men hakades i skottläget med en Modoutvisning som resultat.

I powerplayspelet var Tyler Vesel ytterst nära att avgöra men Bartosak räddade det öppna målet med målvaktsklubban.

Med dryga fem minuter kvar av den andra förlängningsperioden kom avgörandet. Magnus Häggström hittade en lös puck framför Cannata och sprätta upp pucken i nättaket till avgörande 3-4. Skotten i femte perioden 7-5, totalt 57-39.

Den andra finalmatchen spelas på torsdag i Örnsköldsvik.