Cannata storspelade i ny segermatch
Publicerad: 2019-10-02
Det blev seger 2-1 när Björklöven mötte Vita Hästen i A3 Arena ikväll

Björklöven fick en drömstart på mötet med Vita Hästen när en försvarare i bortalaget i egen zon spelade pucken via Justin Crandalls skridsko så att den studsade in i slottet där Alex Hutchings snappade upp pucken och satte 1-0 till hemmalaget, efter bara 56 sekunder. Björklöven fick sedan chansen i matchens första numerära överläge men fick det inte riktigt att stämma och Vita Hästen klarade de två minuterna utan några större bekymmer.

När bortalaget sedan fick ett powerplay efter dryga 13 minuter så hade de ännu inte fått iväg ett skott på mål. Två minuter senare hade de skjutit tre, men Joe Cannata gjorde ett par fina räddningar och höll nollan intakt perioden ut.

Bortalaget öppnade sedan den andra perioden klart bättre och tryckte tillbaka Björklöven som hade svårt att få igång sitt spel. Till sist tog hemmalaget timeout 7.54 in i mittenakten och efter det ryckte man upp sig något spelmässigt i vad som blev en svängig men slarvig period från båda lagen. Trots ett par bra lägen åt vardera håll så stod de båda målvakterna pall och andra perioden blev mållös.

Tredje perioden blev inledningsvis en tillknäppt historia. Vita Hästen fick chansen i powerplay drygt sju minuter in men Björklövens boxplay fortsätter att övertyga och bortalaget fortsatte att vara mållösa. Med nio minuter kvar fick hemmalaget ett numerärt överläge och de skapade mängder av fina lägen, men det såg länge ut som att Viktor Kokman i Vita Hästens mål skulle hålla tätt efter flertalet fina räddningar. Men till sist tryckte Fredric Andersson in ett direktskott i bortre krysset, fint framspelad av David Lindquist och 2-0 på tavlan.

Men bortalaget skulle hitta en väg tillbaka in i matchen. De tog tidigt ut målvakten och skapade tryck mot hemmamålet. Och till sist, efter 18.23 kom också reduceringen genom Jens Holmström. Men närmare än så kom inte Vita Hästen och Björklöven tog sin femte raka seger.