Storseger inför storpublik
Publicerad: 2019-02-15
Det blev seger med 6-1 i kvällens match mot Tingsryd

Redan i inledningssekunderna av kvällens match skapade Björklöven en bra målchans. Fredric Andersson fick ett öppet skottläge mitt i slottet framför Tex Williamson men utan att kunna öppna målkontot. Kort därefter kom istället ledningsmålet då Emil Lundberg grundlurade Williamson med en bakomryggenpassning från bakom målet till Jacob Peterson som inte gjorde något misstag.

Tingsryd hade en del puck i offensiv zon men de riktigt klara lägena var få. Björklöven kunde utnyttja sitt första powerplay då Alexander Wiklund serverades ett bra läge högt i slottet. Direktskottet på passning från Sebastian Selin i mål. Tingsryd fick ett nytt läge att spela fem mot fyra när Jonas Emmerdahl utvisades men farligaste chansen stod Kristoffer Söder för då han i spel fyra mot fem så när kunde göra 3-0. Jacob Peterson avslutade perioden med ett skott i bra läge efter slarv i Tingsrydsförsvaret. Skotten i första perioden 11-7.

Andra perioden bjöd på målfyrverkeri. Filip Cruseman inledde med 3-0 då han vandrade in från högerkanten och med hjälp av skymmande Lukas Ericsson satte pucken i nät. När Tingsryd drabbades av ett fyraminutersstraff för en hög klubba radade Björklöven upp chanser. Med bara sekunder kvar hittade August Tornberg rätt till 4-0. Kort därefter fick Björklöven också en straff då Emil Lundbergs slashades i friläge. Lundberg tog straffen själv men utan att lyckas överlista Tex Williamson.

Emil Lundberg fick revansch kort därefter då han utnyttjade slarv i Tingsrydsförsvaret och avslutade ett friläge kliniskt till 5-0. Filip Cruseman kunde göra sitta andra mål för kvällen då han på en retur dunkade dit pucken bakom den nyinsatte Andreas Ljunggren. Tingsryd hann med att frisera siffrorna kort innan periodens slut då Daniel Ljunggren satte en retur bakom Mattias Pettersson. Skotten i andra perioden 16-8.

Björklöven inledde tredje perioden med ett par långa byten i anfallszonen. Perioden blev annars lite av en transportsträcka och även om det fanns chanser åt båda håll var effektiviteten inte den bästa. Målen uteblev och detta trots att Björklöven fick sin andra straff i matchen med bara sekunder kvar efter att Emil Norberg hakats upp i friläge. Oskar Stål-Lyrenäs sköt straffen utanför. Skotten i tredje perioden 7-5, 34-20.

Kampen om en playoffplats går vidare. Nästa match för Björklöven spelas på onsdag då på bortaplan mot BIK Karlskoga.