Selin tvåmålsskytt mot Timrå
Publicerad: 2019-10-23
Björklöven besegrade Timrå med 3-1 inför nästan 5000 åskådare i A3 Arena ikväll

Det blev en ganska tillknäppt förstaperiod i kvällens match. Tyler Vesel fick en halvchans framför Brattström i bortamålet. För Timrås del var det Sebastian Hartman som var närmast i inledningen med ett skott i utsidan på stolpen.

7.53 in i perioden spelvände Björklöven snabbt och Sebastian Selins skott från liten vinkel från högerkanten slank in bakom Brattström i Timråmålet. Timrå kunde utnyttja sitt första powerplay med ett något udda mål där Christoffer Jansson var sist på pucken.

Björklöven kunde reda ut Timrås andra powerplay och fick också med sig en utvisning i slutet av boxplayspelet. Hemmalaget fick inget riktigt flyt i sitt första powerplay och mer än någon enstaka chans blev det inte.

Timrå fick ett ledningsmål bortdömt med knappa två minuter kvar av perioden för en spelare i målgården. Kort före slutsignalen styrde Fredric Andersson ett backskott men Brattström stod i vägen. Skotten i första perioden 12-10.

Timrå fick med sig ett nytt powerplay i början av den andra perioden men Björklöven hanterade fortsatt Timrås erkänt skickliga powerplayspel bra. Jens Lööke var närmast i en situation kort efter att Björklöven varit nära att få ett friläge i spelet fyra mot fem. Kort därefter checkade Tyler Vesel fast pucken i offensiv zon och hittade en fri Alex Hutchings framför Timrås mål men Brattström med en bra räddning.

Björklöven skapade ett jätteläge med 7.30 kvar av mittenperioden. Alex Hutchings sköt och Oliver Larsen fick ett öppet läge på returen men en storspelande Brattström klarade ännu en gång. Timrå stack upp i ett anfall och Joe Cannata fick visa sin skicklighet då han stod emot när Timrå fick iväg tre skott från nära håll. Skotten i den mållösa mittenperioden 7-11.

Björklöven fick inleda tredje perioden i spel fem mot fyra utan att kunna sätta någon ledningspuck. Ledningspucken för hemmalaget kom istället 6.40 in i tredje perioden då Sebastian Selin via ett direktskott högt upp i slottet satte sitt andra mål för kvällen.

Justin Crandall utvisades halvvägs in i perioden och Timrå fick en ny chans att spela powerplay. HockeyAllsvenskans poängkung Albin Lundin prickade målramen med ett skott från nära håll i powerplayspelet.

Justin Crandall skapadet ett läge till utökad ledning för Björklöven men skottet från bra läge rakt i bröstet på Brattström. Ett Björklöven som inte backade hem fortsatte att skapa chanser och David Lindquist och William Eriksson hade varsitt jätteläge utan att kunna få dit pucken.

Med två minuter kvar tog Timrå time out och kort därefter tog man också ut målvakt Brattström för att ge plats för en extra utespelare. Björklöven redde ut Timråpressen och lagkapten Fredric Andersson kunde med sitt nionde mål för säsongen punktera matchen med 3-1 i tom bur. Skotten i tredje perioden 9-8, totalt 28-29.

För Björklövens del väntar bortamatch mot Mora på fredag. Glöm inte bort söndagens familjedag med dubbla hemmamatcher i A3 Arena. Först möter damlaget Skellefteå och därefter möter herrlaget Karlskrona. Biljetter hittar du här.