Inför matchen mot Almtuna

23 februari 2018 12:12

Viktig hemmamatch ikväll i A3 Arena då Almtuna gästar


I en mycket viktig match i striden om slutspelsplatser möter Björklöven ikväll Almtuna hemma i A3 Arena. Efter förlusten mot Pantern senast är Björklöven sjua i tabellen med två poäng upp till Almtuna som ligger på femte plats. Femteplatsen ger en bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelserien dit lagen tre till åtta går. Blickar man nedåt har Björklöven en marginal på två poäng till Vita Hästen på nionde plats. Vita Hästen är spelledigt ikväll då man redan spelat sin match i omgång 48.

I Björklöven är det fortsatt Axel Ottosson som är poängbäst med 36 poäng (14+22). Austin Farley, som är avstängd efter sitt matchstraff senast, följer på 33 poäng. Bästa målskyttar är just Farley och Fredric Andersson på 15 mål.

Kvällens motståndare Almtuna är sannolikt rejält revanschsuget efter hela 0-9 senast hemma mot Leksand. Victor Rollin-Carlsson är poängbäst med 29 poäng (13+16). Vktor Hertzberg följer på 28 poäng. Noterbart att Hertzberg gjort sina poäng på endast 29 matcher. William Quist är sedan några matcher tillbaka i laget efter hjärnskakning och i Almtuna återfinns också Lucas Sandström.

Björklöven och Almtuna har mötts tre gånger under säsongen. I det första mötet i Uppsala avgjorde Axel Ottosson efter ett solomål i förlängningen. Trots stort skottövertag blev det förlust med 2-4 i första hemmamötet. Det senaste mötet i Uppsala slutade med en seger med 4-0 efter en av säsongens stabilare insatser.

På Björklövens frånvarolista återfinns nu också Austin Farley som är avstängd. Alex Hutchings, Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran, Tobias Hage, Andreas Vikström, Stefan Andersson och Jonas Emmerdahl saknas sedan tidigare. Brock Trotter väntar fortsatt på sitt arbetstillstånd och i skrivande stund är det inte klart om Trotter kommer till spel.

Nedsläpp i A3 Arena ikväll klockan 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.