Klar vinst mot Sport
Publicerad: 2019-08-17
Björklöven besegrade Sport från Vasa med 6-2 i säsongens andra träningsmatch

I en match som präglades mycket av utvisningar var Björklöven det bättre laget den här eftermiddagen i A3 Arena inför 1448 i publiken.

Sport inledde dock matchen piggt och kunde snurra runt lite i Björklövens försvarszon men hade svårt att skapa någon riktigt vass chans förutom ett halvläge i powerplay då pucken var farligt nära Mattias Petterssons mållinje. När sedan Björklöven istället fick spela numerärt överläge kunde Justin Crandall servera David Lindquist som gjorde Björklövens första mål på försäsongen. Sport fortsatte att dra på sig utvisningar i perioden men Björklöven kunde inte utnyttja de lägen man skapade. Skotten i den första perioden 9-3.

I den andra perioden inledde Björklöven i spel 5 mot 3 men trots ett par fina chanser kunde man inte överlista Stefan Steen i Sports mål. Målet kom istället i spel 5 mot 5 när Oliver Larsen hittade en lucka mellan Stefan Steens ben och gjorde 2-0. Utvisningarna fortsatte att komma i en strid ström i perioden och i spel 4 mot 4 bestämde sig Alexander Deilert för att göra det på egen hand och fri med Stefan Steen hittade även han en lucka mellan benen. I slutminuterna av perioden samarbetade kedjan med Emil Lundberg, William Eriksson och Fredri Andersson på ett bra sätt och distinkt från slottet gjorde Andersson 4-0. Dryga minuten senare gjorde Eemil Erholtz 4-1 i en spelvändning för Sport. Skotten i perioden 7-7.

Den tredje perioden var bara ett par minuter gammal när David Lindquist, med en backhand, gjorde sitt andra mål i powerplay för matchen. Självklart skulle den här matchen som innehöll 46 utvisningsminuter också innehålla en straff. Straffen tillföll Sport och Jesse Paukku gjorde 5-2 målet på den. Matchens sista mål gjordes av Erik Rainersson som styrde Brian Coopers skott från blålinjen. Skotten i perioden 6-9-

Matchfakta hittar ni här.

Mikael Kassman