Petersson segerskytt efter förlängning
Publicerad: 2018-02-23

Björklöven besegrade Almtuna efter en sen kvittering och segermål i förlängningen

Almtuna tog en tidig ledning då finske nyförvärvet Masi Marjamäki fick ett öppet läge mitt framför Adam Werner efter slarv i Björklövens försvarszon. Björklöven kunde dock sätta en viktig kvittering fyra minuter efter ledningsmålet. Axel Ottosson bjöd på en halv piruett och på en skridsko vispade han in pucken bakom en skymd Oscar Fröberg.

I en ganska fartfylld men hafsig förstaperiod var skotten och målchanserna lätträknade. Björklöven lyckades inte utnyttja ett läge i powerplay, närmast var Roope Talaja med ett skott som gav nätrassel men på utsidan av målet. Skotten i perioden 6-4.

Björklöven inledde andra perioden bra och skapade några chanser redan första minuten. Istället för ett ledningsmål för hemmalaget kom en kontring där Masi Marjamäki avlutade ett två mot ett läge säkert bakom Werner. Björklöven redde ut en utvisning men Almtuna lyckades skapa rejält tryck och ett par chanser efter Björklöven blivit fulltagligt.

Under andra halvan av perioden var det Björklöven som tog över taktpinnen och puckarna studsade runt Fröberg men utan att hitta in bakom honom. Det var främst kedjan ledd av Axel Ottosson som skapade lägen men pucken ville inte in. Med bara sekunden kvar av perioden kom Almtuna i en kontring där Adam Werner tvingades rädda ett friläge från Fredrik Forsberg. Skotten i andra perioden 15-7.

Roope Talaja serverade Fredric Andersson ett jätteläge mitt framför Almtunas mål direkt i tredje perioden men Fröberg i bortamålet klarade Anderssons avslut. Almtuna, som mest ägnade sig åt försvar och kontring, stack upp och William Quist kunde sånär göra 1-3 i sin gamla hemmaarena. Björklöven hade mycket puck i anfallszonen men hade svårt att skapa de riktigt klara lägena. Almtuna kontrade och Victor Hertzberg prickade stolpen i en av dessa kontringar. Med knappa tre minuter kvar firade Jacob Anderssons sitt nya tvåårskontrakt med att sätta ett rungande slagskott i Fröbergs vänstra kryss. Lukas Ericsson skymde Fröberg  och framspelningen från Ottosson och Lindqvist som tillsammans med Ericsson var hemmalagets hetaste kedja för kvällen. Det oavgjorda resultatet stod sig och matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 10-7.

Almtuna vann tekningarna i inledningen av förlängningen och skapade också ett par jättelägen att avgöra matchen. Masi Marjamäki signalerade för segermål men videogranskning visade att pucken inte var inne. Efter att ha varit tillbakatryckt så fick Björklöven tag i pucken och efter en lång sekvens i anfallszonen kunde Jacob Petersson trycka sig in framför Fröberg och sätta segerpucken på egen retur. Lucas Ericsson åter med ett förtjänstfullt jobb framför Fröberg. Skotten i förlängningen 3-3, totalt 34-21.

Två otroligt viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna. Björklövens nästa match spelas borta mot Tingsryd på tisdag.