Möt Björklövens nya vd: Anders Blomberg
Publicerad: 2018-05-31

Björklöven har i dag gjort klart med Anders Blomberg, som tar över vd-rollen efter Joakim Gustafsson. Blomberg kommer närmast från en roll som affärsutvecklare på Uminova Innovation och som ansvarig för affärsnätverket 40-klubben inom Björklöven.

– Jag vill arbeta vidare på den inslagna vägen och förstärka det kloka och långsiktiga arbete som redan påbörjats, säger Anders Blomberg.

Anders Blomberg har haft affärsutvecklande roller under i stort sett hela sin karriär. Både för små och stora organisationer, och även utomlands, med erfarenheter från USA. Han har också varit vd för Finnerödja Bär Hem. De senaste åren har Anders Blomberg arbetat som affärsutvecklare på Uminova Innovation, där han hjälpt startups att gå från affärsidé till välfungerande bolag. Parallellt med det har han också, som konsult, varit ansvarig för Björklövens affärsnätverk, 40-klubben. Det har gett honom god insyn i Björklöven och värdefulla kontakter i Umeåregionen.



– Jag är en ledare med rötterna i sportens värld. Det innebär att jag är inställd på att i vår verksamhet bygga ett team med god sammanhållning, där alla är med och bidrar. Som person är jag driven, med hög energinivå, säger Anders Blomberg och fortsätter:

– I Björklöven vill jag fortsätta på den inslagna vägen, framåt och uppåt. Jag vill också vara med och forma en vinnarkultur. Viljan att vinna ska bli starkare än rädslan för att förlora. När vi i grunden tror på oss själva och det vi ska uppnå, då kommer vi att visa resultat. Det gäller både damerna och herrarna, juniorerna och vi som arbetar på kontoret, säger han.

Mikael Salomonsson, styrelseordförande i Björklöven, är nöjd med rekryteringen. Det fanns flera starka kandidater till tjänsten. I slutändan var det kombinationen av affärsmässighet och erfarenheter från sporten och Björklöven som fällde avgörandet.

– Anders är en mycket omtyckt profil med ena benet i affärsvärlden och det andra i sporten. Vi är övertygande om att han kommer in med den energi och kunskap som krävs för att ta klubben vidare på den inslagna vägen mot sportslig representation på den allra högsta nivån inom svensk ishockey, säger Mikael Salomonsson.

Anders Blomberg tillträder tjänsten som vd den 1 augusti.